Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Hatszáz embert vesz még fel az Opel

Az elmúlt hónapok azzal teltek Szentgotthárdon, hogy a gyár és a beszállító cégek munkatársai beüzemelték az érkező gépeket, beállították az eszközöket és mérőgépeket, május első hetében pedig a próbagyártás is sikeresen lezajlott - tudatta közleményében Légrádi Edit, a gyár szóvivője.

A próbagyártás a gépek beállítása után az 1,6 literes benzinmotor új alkatrészeinek megmunkálásával kezdődött, majd a szerelősoron az alkatrészek összeállítása következett - sorolta.

A munkában, amely a projekt egyik fontos állomása, az Opel/Vauxhall Flex Projekten dolgozó mérnökei és a gyár munkatársai közösen vettek részt. A tapasztalatokat felhasználva a mérnökök a következő hetekben tovább finomítják a gyártási folyamatokat, hogy a decemberre tervezett sorozatgyártás zökkenőmentesen és az elvárt minőségben indulhasson el. Az első motorokat négy európai autógyárba szállították, hogy ott járművekbe építve tovább teszteljék őket - fűzte hozzá a szóvivő.

A Flex Projekt a terveknek megfelelően halad" --–- idézte a közlemény Solt Tamást a szentgotthárdi gyár igazgatóját, a Flex Motorgyár projekt vezetőjét.

Solt Tamás hangsúlyozta, hogy a gyár készültsége megfelel a május elejére tervezett állapotnak, amit a sikeres próbagyártás is igazol. Ennek megfelelően szerinte nincs akadálya annak, hogy decemberben elindítsák a tervezett három motorcsalád közül az első, az 1.6 literes benzinmotor sorozatgyártását.

Szentgotthárdon folyamatos a projekt indításának előkészítése. Nemcsak a gyártáshoz, hanem a támogató területekre is folyamatosan veszik fel a szükséges munkaerőt. Tavaly 178-cal gyarapodott a gyár létszáma, a következő három év során pedig további több mint 600 ember felvételével számol az Opel - áll a hétfőn kiadott közleményben.

A 2010-ben bejelentett három projektelem közül a második a középkategóriás dízel-motor gyártása jövő év elején, a harmadik a kis kategóriás benzines motoroké pedig 2014-ben indulhat el, válik teljessé a termékcsalád amelynek gyártása flexibilisen, gyorsan új feladatra átállítható gépeken történik - írták.

Az új motorok közös vonása a hatékonyság, a gazdaságosság és az alacsony károsanyag-kibocsájtás. Az új motorgeneráció valamennyi tagja már megfelel az Euro 6-os normának, a rugalmas gyártástechnológiának köszönhetően pedig naprakészen lehet a piaci igényekhez igazítani a termelést.

Az Opel Flex Motorgyár projektjét 2010. szeptemberében Orbán Viktor miniszterelnök és Reinald Hoben, az Opel/Vauxhall akkori alelnöke közösen jelentette be. Az alapkövet 2011 márciusában lerakták, majd szeptemberben már tető alatt állt a 30 ezer négyzetméteres csarnok, amellyel a meglévő gyártóhelyszínt bővítették ki, helyet adva az új projekthez szükséges gépsoroknak. A sorozatgyártás a tervek szerint az idén decemberben indul meg Szentgotthárdon - tájékoztatott Légrádi Edit.
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
  • 2020.10.16XIII. LEAN FÓRUM - KONFERENCIA A Fórum fókuszai: Lean Vezetés - Lean coaching Ipar 4.0. és a Lean a gyakorlatban Lean Quality – Lean Six Sigma Lean Office - Folyamatfejlesztés Részletek Jegyek
  • 2020.10.22 HR folyamatok/HR kommunikáció/Változásmenedzsment A képzésen összefoglaljuk és rendszerbe helyezzük a HR folyamatokat, megismerkedünk a HR kommunikáció szerepével és témaköreivel, valamint megtudjuk, mit jelent a változásmenedzsment. Kiknek ajánljuk? A képzést azoknak ajánljuk, akik szeretnének fejleszteni a belső kommunikáción, illetve a változások menedzselését hatékonyabbá szeretnék tenni. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Így nő egy 30 fős elemzőközpont csaknem hetvenszeresére

A Morgan Stanley budapesti irodája, amely az elmúlt 14 évben 30 fősről 2000 embert foglalkoztató globális központtá nőtt, idén is folytatja a... Teljes cikk

Rabok is gyártják majd a MÁV-dolgozók cipőit

Egy 40 fogvatartottat is foglalkoztató cég nyerte a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. mintegy 42 ezer munkavédelmi és egyéb lábbeli gyártására kiírt tenderét. Teljes cikk

Az Apple sosem tér vissza a járvány előtti munkarendhez

Tim Cook, az Apple vezérigazgatója szerint a home office hatására hosszú távon is új munkavégzési szokások maradnak fenn a cégnél. Jelenleg az... Teljes cikk