Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 9 éve

Havonta nyolcezer új munkahelyet vár a kormánytól az MSZP

Az MSZP azt várja a kormánytól, hogy a ciklusból hátralévő ötven hónap mindegyikében nyolcezer új munkahely szülessen, mert így teljesíthető 2014-ig a kabinet 400 ezer új álláslehetőségre vonatkozó ígérete.

images

Varju László országgyűlési képviselő pénteken sajtótájékoztatón elmondta: ezt az ígéretet a szocialisták minden hónapban számon fogják kérni. Kifejtette azt is, hogy az új munkahelyekre elsősorban a leghátrányosabb helyzetű kistérségekben van szükség. Ezzel összefüggésben kifogásolta, hogy a felzárkózásukat segítő zászlóshajóprogramot a kabinet leállította, semmibe véve szerinte a társadalmi egyenlőtlenségek csökkentésének gondolatát.

Az ellenzéki politikus szóvá tette azt is, hogy a 250 milliárdos stabilitási tartalék létrehozása miatt a kormány több mint 200 millió forintot zárolt a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnél, amely ugyanakkor kétmilliárd forintos tanácsadói - mint fogalmazott, "baráti" - szerződést kötött egy a közbeszerzési eljáráson egyedüliként induló konzorciummal.

Varju László azt is kijelentette: bár az uniós források rendelkezésre állnak, a kormány ezek felhasználását rosszul végzi, és az Új Széchenyi Terv (ÚSZT) keretében idén lényegében nem lesznek érdemi kifizetések. Visszautasította ugyanakkor, hogy a kormányfő az ÚSZT bemutatásakor a korábbi pályázati rendszerről azt mondta: "ami itt uralkodott, az egy disznóól volt". A szocialista politikus szerint ezzel szemben az intézményrendszer több mint négyezer milliárd forint pályázati felhasználására teremtett lehetőséget.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter