Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 13 éve

Hetedik alkalommal díjazzák a családbarát munkahelyeket

Jövő csütörtökig lehet még pályázni a Szociális és Munkaügyi Minisztérium (SZMM) Családbarát munkahely 2007 kiírására. A tárca az idén hetedik alkalommal díjazza majd a családi kötelezettségeket tiszteletben tartó, rendezett munkaügyi kapcsolatú foglalkoztatókat. Pályázni kis-, közép- és nagyvállalat, továbbá költségvetési szerv és nonprofit szervezet kategóriában lehet.

Az értékelésnél elsősorban azt vizsgálják, hogy a családbarátsághoz elég rugalmas-e munkaidő tekintetében az adott vállalkozás, illetve milyen képzéseket biztosít a dolgozóknak. Előnyt élveznek azok a szervezetek, ahol a gyes, gyed, illetve gyet folyamán a kisgyermekes szülő nem esik ki teljesen az információáramlásból, szakmai és emberi kapcsolatainak megtartására a munkahely is ügyel.

A bírálati szempontok közé tartozik majd a dolgozók számára a foglalkoztató által szervezett események, programok mennyisége és minősége, a szabadságolások rugalmas kezelése. A munkahelyi egészségvédelem, a munkavállalói juttatások szintén a családbarátság mértékét jelzik.

Az SZMM még tavasszal dönt arról, kik nyerhetik el az idén a családbarát munkahely címet. Tavaly nagyvállalat kategóriában az Alcoa-Köfém Kft., középvállalat kategóriában a GfK Hungária nyert, míg kisvállalatként a Hacona Csomagolástechnológia Kft. örülhetett az elismerésnek. A költségvetési szervek közül 2006-ban a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságot díjazták. Ez utóbbi például többek között a magas szintű munkabiztonság, az egészségvédelem miatt nyerte el az elismerést - írja a Világgazdaság.
Follow hrportal_hu on Twitter