Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Hétfőtől pályázhatnak támogatásra a fiatal gazdák

A fiatal gazdák hétfőtől augusztus 16-ig négymilliárd forintra pályázhatnak gazdaságuk elindításához - jelentette be a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) a kormányzati hírportálon.

A kormany.hu szerint azok a 18 és 40 év közötti gazdák indulhatnak a pályázaton, akik először kezdenek gazdálkodni, valamint megfelelő szakmai tudással rendelkeznek, és vállalják, hogy gazdaságukat 5 évig egyéni vállalkozóként vezetik.

A fiatal gazdák mellett augusztus 15-ig azok a pályázók is beadhatják kérelmeiket a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH), akik Natura 2000 területek fenntartási terveinek elkészítéséhez kérnének támogatást. Az új pályázaton a költségvetési szervek, a civil szervezetek és a gazdasági társaságok igényelhetnek forrást a mintegy 550 millió forintos keretből.

A Vidékfejlesztési Minisztérium a Nemzeti Vidékstratégia céljainak megfelelő kritériumrendszert állított össze a pályázóknak. A pályázatok elbírálásakor előnyt élveznek az állattenyésztők és a kertészek, hiszen ezek a munkaigényes ágazatok növelik a foglalkoztatást, és segítik a növénytermesztés és az állattartás felborult arányának helyreállítását.

Szintén kiemelten kezelik majd azokat a pályázókat, akik vállalják, hogy lakóhelyük a lehető legközelebb lesz a gazdasághoz, illetve azok, akik főállású mezőgazdasági termelők lesznek. Kiemelt figyelmet kap az az ifjú gazda is, aki tanyán, vagy 1000 főnél kisebb lélekszámú településen él. Egy pályázó legfeljebb 12 millió forintot igényelhet. A kérelmeket az MVH-hoz lehet beadni.

A Natura 2000 területek fenntartási terveinek elkészítésére szóló új támogatási pályázaton a költségvetési szervek, a civil szervezetek és a gazdasági társaságok igényelhetnek forrást. A Natura 2000 területeket - amelyek az Európai Unió ökológiai hálózatának részei - a természetes élőhelyek, valamint az állat- és növényfajok védelmében jelölték ki. A pályázat benyújtásának feltétele a Vidékfejlesztési Minisztériumban létrejött szakmai bizottság ajánlása.

  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Idén is keresik a felelősségteljes munkáltatókat

A pályázatra szeptember 30-ig lehet jelentkezni. Teljes cikk

Akár Brüsszel engedélye nélkül is megemeli a postások bérét a magyar kormány

Mindenképp megkapják a béremelést a postai dolgozók. Több mint 14 ezer munkavállaló részesülhet legalább 10 százalékos bérfejlesztésben. Teljes cikk

Kaotikus állapotra panaszkodik, petíciót indított a Vám- és Pénzügyi Dolgozók Szakszervezete

A VPDSZ elnöke kilenc pontban fogalmazta meg a szakszervezet követeléseit. Teljes cikk