Megjelent: 12 éve

Hiánypótló könyv a tudásmenedzsmentről

Miből áll egy vállalat szellemi tőkéje? Hogyan oszthatjuk meg tudásunkat másokkal? Megfelelően tudjuk-e hasznosítani a munkatársak széles körű tudását versenyképességünk fenntartása érdekében? Ki rendelkezik a tudás hatalmával? - e kérdéseket taglalja Dr. Tomka János A megosztott tudás hatalom című új könyve.

Dr. Tomka János, a KPMG-BME Akadémia ügyvezető igazgatója, a Modern Üzleti Tudományok Főiskolája tanára, Magyarországon az elsők között kezdte el kutatni a tudásmenedzsment gyakorlati alkalmazásának lehetőségeit. Könyvében nemzetközi felmérések és a szakirodalom széles körű elemzése, illetve több évtizedes szakmai, vezetői és oktatói tapasztalatára alapozva mutatja be a tudás természetét, és a tudás menedzselésének főbb kihívásait. Emellett a tudásszervezetek vezetéséhez szükséges legfontosabb kompetenciákkal és a Magyarországon még általánosan nem ismert, de a tudásorientált szervezetek számára nélkülözhetetlen szerveződések, a szakmai közösségek koncepciójával is foglakozik.

A könyvbemutatón elhangzott, hogy a hazai szakirodalomban hiánypótló kiadvány komoly segítség minden szakembernek, közép- és felsővezetőnek, illetve a menedzsmentet tanuló hallgatók, MBA-, és PhD-programok résztvevői számára is.

A kiadvány szerkesztőjével, Ferenczi Andreával folytatott beszélgetése során Tomka János azt hangsúlyozta, hogy a tudásmenedzsment nem önálló diszciplína, hanem egy szakma, mely több tudományágból és a gyakorlati tapasztalatokból táplálkozik.

A könyvbemutató kerekasztal-beszélgetésén, Dr. László József, a Harvard Business Review vezető tanácsadója, Dr. Bőgel György, a CEU Business School menedzsmentprofesszora, Dr. Pléh Csaba akadémikus, a BME-GTK professzora és Dr. Segesváry Gábor a Zwack Unicum Nyrt. humánpolitikai igazgatója egyetértettek abban, hogy a tudásmegosztás sikere ma már fontos versenyképességi tényező. Ma azok a társaságok, szervezetek lehetnek eredményesek, amelyek képesek tudásukat következetesen megújítani, megosztani és beépíteni új termékekbe és technológiákba.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter