Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 5 éve

Híd a munka világába: fejeket követel az LMP

Híd a munka világába: ha a szakminiszter rendben lévőnek tartja a költéseket, nem alkalmas a feladatára az LMP szerint, Farkas Flóriánnak pedig a legelső rendőrőrsön kérnie kellene saját előzetes letartóztatását".

Ezt Ikotity István országgyűlési képviselő mondta a Hadházy Ákossal, az LMP antikorrupciós szakszóvivőjével közösen tartott csütörtöki sajtótájékoztatón. A képviselő szerint a romák felzárkóztatását célzó program forrásai nem széles nemzetiségi csoporthoz kerültek, hanem egy "gyakorlott társasághoz", amelynek tagjai ezt a pénzt "lenyúlják".

A képviselő bírálta a projektet ellenőrző Emberi Erőforrások Minisztériumát (Emmi), mert - bár a vezetője korrekt tájékoztatást adott az LMP politikusainak - a több mint harmincmillió forintba kerülő toborzási tanulmányt nem adta át. A politikus lehetségesnek mondta, hogy azért nem, mert éppen újraírják.

Hadházy Ákos, aki korábban feljelentést tett az ötmilliárd forintos keretösszegű program hatszázmillió forintnyi forrásának felhasználása miatt, kijelentette: az emberierőforrás-miniszter csütörtökön, a népjóléti bizottsági meghallgatásán nem mondott igazat. Balog Zoltán azt állította: nyilvánosságra hozza tárcája a projekt monitoring-vizsgálatának eredményeit, az LMP ugyanakkor szerdán olyan levelet kapott a tárcától, amelyben az áll, hogy elutasítják a betekintés lehetőségét - mondta az LMP szakszóvivője.

A politikus szerint vitatható az is, hogy a nemzetgazdasági tárca - amely 1,2 milliárd forinttal gazdálkodhatott a projekt keretében - 10 millió forintért bérelt irodát, holott a projektnek egy 400 négyzetméteres bérelt irodája van a budapesti Gellérthegy utcában.

Az LMP hozzájutott az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) által felhasználható 3,2 milliárd forintos forrás költségvetéséhez is, amelynek tartalmát Hadházy Ákos döbbenetesnek ítélte. A szövetkezet alakuló ülésén 1,5 millió forintot fizettek ki a résztvevők regisztrálására, a hatszáz embernek szervezett egynapos rendezvény pedig 15 millió forintba került. Az ORÖ mentorságot ellátó képviselőinek "összetartására" 15 millió forintot költöttek, a nyilvánosság biztosítására 120 milliót, míg rezsiköltségekre havonta - hét ingatlanra - hétmillió forintot szántak - hozott példákat.

Harmincegy millió forintért készült tanulmány arról, milyen ingatlanokat kell megvenni, jogi tanácsadásra 65 millió forintot terveztek, "talán ezt fel is fogják használni" - mondta. Egyéb tanulmányra, piackutatásra 330 millió forintot tartalmaz a költségvetés. A projektmenedzser és a pénzügyi vezető fizetése meghaladja egy miniszter fizetését, de még az asszisztens is félmillió forintot kap – közölte Hadházy Ákos.

A politikus szerint, ha az Emmi vizsgálata ezt rendben lévőnek tartja, a miniszter nem alkalmas feladatára.

Az Emmi április elején azt közölte az MTI-vel, hogy befejeződött a “Foglalkoztatási Szövetkezet – Híd a munka világába” című projekt ellenőrzése; találtak néhány szabálytalanságot, de ezek nem befolyásolják a program folytatását.
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Csatlakoztak a Közlekedési Munkástanácsok Szövetségéhez tartozó szakszervezetek a KDSZSZ-hez

A KDSZSZ Magyarország egyik legnagyobb közúti személyszállításban működő szakszervezeti szövetsége lett. Teljes cikk

A Magyar Orvosi Kamara új elnöke szerint egyszeri és érdemi béremelésre van szükség

Kincses Gyula szerint a hálapénz intézményét társadalmilag is érzékelhető béremelés nélkül nem lehet felszámolni. Teljes cikk

A középgeneráció uralja a belföldi cégeket

A felmérés szerint az idősebbek szerepe főképp a nagyobb cégek irányításában jelentős. Teljes cikk