Megjelent: 11 éve

Homályba vész a skót nyugdíj

A nyugdíjhoz közel a skótok majdnem negyven százaléka nem tudja mennyit rakott félre nyugdíj-előtakarékosság céljából, így halvány fogalma sincs, mennyi pénzt fog kapni.

A nagy-britanniai Aegon friss kutatása feltárta, hogy amíg a skótok 35 százaléka 50 és 60 éves kor között előrelátóan kevesebb, mint 10 ezer font nyugdíjbiztosítási járadékra számíthat évente, 39,6 százalékának pedig halvány fogalma sincs, hogy mennyi pénz üti meg a markát nyugdíjasként.

A 50 és 65 éves kor közötti skótok negyede gondolkodik kevésbé optimistán a nyugdíjról, szemben Nagy-Britannia más területén élőkhöz képest, Anglia délkeleti részén ugyanis az emberek 11, észak-keleti felén pedig 13 százaléka áll ehhez a kérdéshez negatívan.

Nagy-Bitannia területén élők több mint tíz százaléka állítja azt, hogy nem lesz mit a tejbe aprítania és kénytelen lesz dolgozni a nyugdíjkoron túl is, és kilenc százalékuk vallja azt, hogy nem várja a nyugdíjat.

A felmérés rámutatott, hogy habár az 50 és 65 év közöttiek 42 százaléka nincs tisztában a nyugdíjának összegével és húsz százaléka egyáltalán nem rendelkezik semmilyen nyugdíjmegtakarítással, 86 százalék mégis úgy gondolja, hogy elegendő félretett jövedelme lesz, ha nyugdíjkorhatárt elérve nem dolgozik többé.

Rachel Vahey, az edinburgh-i székhelyű biztosító nyugdíjrészlegének vezetője nyomatékosította: az élőtakarékosság, a nyugdíjra való felkészülés hiányának fő oka a tudatosság alacsony szintjében keresendő.

"A nyugdíj élvezésének és megtervezésének a legjobb módja, hogy tisztában legyen az ember azzal, mennyi a várható nyugdíja" - javasolja a szakember.

The Scotsman/HREOnline
  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter