Megjelent: 12 éve

Homályba vész a skót nyugdíj

A nyugdíjhoz közel a skótok majdnem negyven százaléka nem tudja mennyit rakott félre nyugdíj-előtakarékosság céljából, így halvány fogalma sincs, mennyi pénzt fog kapni.

A nagy-britanniai Aegon friss kutatása feltárta, hogy amíg a skótok 35 százaléka 50 és 60 éves kor között előrelátóan kevesebb, mint 10 ezer font nyugdíjbiztosítási járadékra számíthat évente, 39,6 százalékának pedig halvány fogalma sincs, hogy mennyi pénz üti meg a markát nyugdíjasként.

A 50 és 65 éves kor közötti skótok negyede gondolkodik kevésbé optimistán a nyugdíjról, szemben Nagy-Britannia más területén élőkhöz képest, Anglia délkeleti részén ugyanis az emberek 11, észak-keleti felén pedig 13 százaléka áll ehhez a kérdéshez negatívan.

Nagy-Bitannia területén élők több mint tíz százaléka állítja azt, hogy nem lesz mit a tejbe aprítania és kénytelen lesz dolgozni a nyugdíjkoron túl is, és kilenc százalékuk vallja azt, hogy nem várja a nyugdíjat.

A felmérés rámutatott, hogy habár az 50 és 65 év közöttiek 42 százaléka nincs tisztában a nyugdíjának összegével és húsz százaléka egyáltalán nem rendelkezik semmilyen nyugdíjmegtakarítással, 86 százalék mégis úgy gondolja, hogy elegendő félretett jövedelme lesz, ha nyugdíjkorhatárt elérve nem dolgozik többé.

Rachel Vahey, az edinburgh-i székhelyű biztosító nyugdíjrészlegének vezetője nyomatékosította: az élőtakarékosság, a nyugdíjra való felkészülés hiányának fő oka a tudatosság alacsony szintjében keresendő.

"A nyugdíj élvezésének és megtervezésének a legjobb módja, hogy tisztában legyen az ember azzal, mennyi a várható nyugdíja" - javasolja a szakember.

The Scotsman/HREOnline
  • 2021.01.30Videokonferenciás 2 napos Scrum Master képzés A két napos intenzív, gyakorlat-orientált tréning szerepjátékokon és szimulációkon keresztül segít a résztvevőknek megérteni, hogyan alkalmazhatóak a legkülönbözőbb projektekben a Scrum alapelvei. Kitérünk arra is, hogy mikor érdemes használni a Scrumot, és mikor nem. Részletek Jegyek
  • 2021.02.04Stratégiai- és teljesítmény controlling A vezetők elmondása alapján a controlling gyakran utókalkuláció fókuszú, célja a pénzügyi számvitel kiszolgálása. Ez a kutatás is rávilágít arra, hogy kimutathatóan sikeresebbek azok a vállalatok, ahol a vezetők támaszkodhatnak a controller tevékenységére. Részletek Jegyek
  • 2021.02.23 Adatvédelmi tisztviselő képzés Megújult blended képzésünk során a jogi háttér áttekintése mellett gyakorlati példák, megtörtént esetek és a résztvevők által hozott problémák közös elemzése segíti a szabályok értelmezését először e-learning, majd egy online konzultációs nap keretein belül. Részletek Jegyek
  • 2021.03.08 Vezetői kommunikáció és konfliktuskezelés képzés A képzés célja a szervezeten belül eredményes és hatékony kommunikáció feltételeinek és eszközeinek megismerése és begyakorlása, a résztvevők kommunikációs kultúrájának fejlesztése - A személyes és a vezetői kommunikáció hatásfokának és eredményességének javítása - A szervezeten belül eredményes és hatékony együttműködés és konfliktuskezelés alapjainak megismerése Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter