Megjelent: 5 éve

Honvédség: égető szükség volt a bérrendezésre

Több mint tíz éve nem volt béremelés a katonáknál, az idei bérrendezésre és az életpálya-modell bevezetésére tehát égető szükség volt - mondta Benkő Tibor, a Magyar Honvédség vezérkari főnöke.

images

A katonai életpályamodell bérrendezési része már idén elkezdődik. A lakhatási támogatási rendszer kidolgozására az idei évben, az új biztosítási rendszer megalkotására pedig 2016 év végéig van lehetősége a Honvédségnek - mondta Benkő Tibor vezérezredes az InfoRádió Aréna című műsorában.

Benkő Tibor hangsúlyozta: a júliustól induló bérfejlesztés megteremti a nagyjából 5000 fős létszámhiány feltöltésének lehetőségét is.

A Magyar Honvédség vezérkari főnöke kihangsúlyozta, az elmúlt 12 évben kialakított bérrendszer tele van hibával, igazságtalansággal. Éppen ezért "ahol a legnagyobb gondok vannak, oda kell a nagyobb bért biztosítani." A vezérkari főnök ide sorolta az altiszti állományt, a szerződéses legénységi állományt és a pályakezdő tiszti állományt.

Az illetményeket mindig úgy határozzák meg külszolgálatokban, hogy melyik külszolgálat, melyik misszió milyen veszélyeztetettségi fokkal bír.

"Nem tudom ezt pénzben kifejezni, hogy most megéri vagy nem éri meg kimenni Afganisztánba. Megéri-e az a 2-2,5 millió forint, hogy bármikor életemet veszíthetem? Megéri-e, hogy otthagyom a családomat három gyerekkel, és három gyerekkel fog élni az özvegyem? - fejtegette Benkő Tibor, a Magyar Honvédség vezérkari főnöke.

InfoRádió
  • 2019.11.21Transzformatív Team Coaching Lab A Transzformatív Team Coaching Lab alkalmat ad arra, hogy konkrét eseteken keresztül ismerkedj a módszertan erejével. Egy ügyféleset, amelyben a team coaching folyamat során transzformáltuk valódi kapcsolattá a csapatban élő projekciókat. Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter