Megjelent: 7 éve

Időseknek segítenek a közmunkások

Az év végén kezdik kiképezni azokat a közfoglalkoztatottakat, akik nyolcvan év felettieknek segítenek majd mindennapi tevékenységeikben. A program kitalálója Jeneiné Rubovszky Csilla idősügyi miniszteri biztos, V. kerületi alpolgármester - írja a Metropol.

A politikus a Belvárosi idősek között mérte fel az igényeket, akik közül négyszázan úgy nyilatkoztak, szívesen részt vennének a programban.

Volt aki sakkpartnernek, más pedikűrösnek vagy gyógytornász látogatásának örülne. A közmunkások felolvashatnak az idősekenek, elkísérhetik őket az orvosi rendelőbe, nyugdíjas klubba vagy bevásárolni. Kiszállíthatnak a számukra ételt vagy segíthetnek a takarításban.

A programba képzés után kerülhetnek a közfoglalkoztatottak - mondta a Metropolnak Jeneiné Rubovszky Csilla. Fényképes igazolvány és megbízólevél garantálja majd az idősek biztonságát, illetve ők maguk dönthetik el, kit fogadnak el segítőül.

Diákokat is bevonnak majd a programba. Kapóra jön az alkalom, mivel az érettségi előtt állóknak ötvenórás közösségi szolgálatot kell teljesíteniük, vagyis önkéntes munkát kell végezniük.

Az idősek számára ingyenes lesz a szolgáltatás. Már több település jelezte, hogy részt venne a programban. A végső döntés még a kormányra vár.

Metropol
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Kölcsönzött munkaerőt keres az elbocsátottak helyére az oroszlányi Wescast

Munkaerő közvetítő cégen keresztül toboroz dolgozókat a Wescast, mely a szakszervezet szerint 180 embert bocsátott el nemrég. Teljes cikk

Augusztus 31-ig lehet pályázni a munkahelyvédelmi programra

Van olyan nagyvállalat, amelyik 3500 dolgozójával vesz részt a programban - mondta el Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár. Teljes cikk

266 ezer 300 forint volt a nettó átlagkereset márciusban

A reálkereset 4,6, a nettó átlagkereset 9,6 százalékkal nőtt z előző év azonos időszakához képest. Teljes cikk