Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 6 éve

Ifjúsági centrumok a munkanélküli fiataloknak

A Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács (NGTT) szerint meg kellene fontolni, hogy európai mintára Magyarországon is ifjúsági centrumok jöjjenek létre, amelyek minden szakterület bevonásával megelőzik, kezelik a fiatalok munkanélküliségének ügyét.

Az NGTT ezt annak kapcsán közölte az MTI-vel, hogy az uniós országok Gazdasági és Szociális Tanácsai vezetőinek athéni ülésén Szendrei Róbert, az NGTT soros elnöke is részt vett.

A közlemény szerint a gazdasági és szociális tanácsok ülésén résztvevő vezetők az ülésen kiemelték: a kontinenst sújtó gazdasági válság rávilágított az európai demokratikus intézményrendszer válságára.

Ezzel összefüggésben, az ülésen Magyarországot képviselő és felszólaló Szendrei Róbert, a Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács soros elnöke, megfontolandónak tartja európai mintára ifjúsági centrumok létrehozását - olvasható a közleményben.

Az ülés után elfogadott zárónyilatkozatban a résztvevők kiemelték, hogy különösen fontos a nagyszámú fiatal munkanélküli munkahelyhez juttatása. A nyilatkozat hangsúlyozza a tagállamok versenyképességének, az európai közös, biztonságos energiapolitika, a részvételi demokrácia fontosságát, valamint az európai önellátó élelmiszerellátás megszervezését.

Szendrei Róbert a konferencián elhangzottak alapján megfontolandónak tartja, hogy európai mintára Magyarországon is hozzanak létre ifjúsági centrumokat, amelyek segítenének a fiatalok munkanélküliségének leküzdésében.
  • 2020.05.22Asszertív online kommunikáció – Online tréning 100%-ban gyakorlati feladatokra épülő, tréning jellegű képzésünk 3 egységből áll, melyek egymáshoz közeli napokon kerülnek megtartásra és egymásra épülnek, így a tudás elmélyítése az intenzitás és ismétlési lehetőség által garantált, a beszéd gördülékenny, választékos és magabiztos lesz. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Válságkezelő alapjövedelmet vezet be az I. kerület

Százezer forintra egészíti ki a rászorulók jövedelmét a következő 3 hónapban a Budavári Önkormányzat. Segítséget kaphatnak többek között a... Teljes cikk

A bérköltségek részleges átvállalása is szerepel a gazdaságvédelmi akcióterv újabb etapjában

Rövidített munkaidő bevezetése esetén a kormány kész átvállalni a bérköltségek egy részét, emellett beruházás és hitelgarancia nyújtásával... Teljes cikk

Mától Magyarország teljes területén ingyenes a parkolás

Április 6-tól visszavonásig nem kell fizetni a parkolásért egyetlen településen sem. Teljes cikk