Megjelent: 9 éve

Így kerüli el a leépítést a Sodexo

Uniós források állnak a nagyvállalatok rendelkezésére a létszámcsökkentések elkerülésére. A TÁMOP 2.3.3./B. pályázat keretén belül a Sodexo Magyarország Kft. közel 75 millió forintos támogatásból valósítja meg a dolgozók továbbképzését, biztosítva ezzel a munkavállalók jövőjét és a biztos piaci jelenlétet.

images

images

A szerkesztőségünkhöz eljuttatitt sajtóanyagból kiderül, hogy a gazdasági válság okozta kritikus időszakban a nagyvállalatoknak nem csak a munkahelyek megőrzése jelenti a problémát, hanem a versenyszektorban elfoglalt pozíció megőrzése is létfontosságú feladat. Uniós források kínálnak lehetőséget a létszámcsökkentések elkerülésére.

A TÁMOP-2.3.3.B "Nagyvállalkozások speciális és általános képzéseinek támogatása" elnevezésű pályázat révén a Sodexo Magyarország Kft. 102 munkavállalója vesz részt kommunikációs, egyéni- és csapat hatékonyságfejlesztő, projektmenedzsment, ügyfélkapcsolatok fejlesztése képzéseken. A megszerzett ismeretek birtokában a cég dolgozói a mindennapos munkában hatékonyabban tudnak dolgozni. A megszerzett tudás növeli a munkavállaló "munkaerő-piaci értékét", növeli az elvégzett munka hatékonyságát, segíti a vállalat sikeres működését.

Valamennyi képzéssel a fő cél a vállalkozás alkalmazkodóképességének valamint a dolgozók képzettségi szintjének növelése. A képzések hátrányos helyzetű munkavállalók bevonásával zajlanak.

Az elnyert uniós támogatást a képzések mellett úgynevezett bértámogatásra is fordítja a Sodexo, ugyanis a TÁMOP 2.3.3/B. pályázaton belül lehetőség van a kieső munkabér pótlására is - ezzel is hozzájárulva a céget ért negatív hatások mérsékléséhez.
A Sodexo Magyarország Kft. 1993 óta a minőségi és ügyfélközpontú szolgáltatást helyezi fókuszába. 170 000 fogyasztója részére 2 200 munkatárssal biztosít teljes körű szolgáltatási megoldásokat mind a vállalati, oktatási, egészségügyi, büntetés-végrehajtási valamint időskorúakat ellátó szegmensekben.
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter