Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 3 hete

Inflációkövető béremelést adna minden közszférában dolgozónak az LMP

Az LPM javaslata szerint a szociális ágazatban, az oktatásban, az egészségügyben, az államigazgatásban dolgozók esetében minden év január 1-jén és július 1-jén meg kell állapítani azt a bérkorrekciót, ami egyenlő az infláció mértékével, és ezzel emelni kell minden közszolgálati dolgozók bérét.

Az LMP inflációkövető béremelést adna minden közszolgálati dolgozónak. Az infláció már meghaladja a 20 százalékot is, legjobban az élelmiszerárak szabadultak el. A leginkább azok helyzete romlik, akik bérből, fizetésből élnek, és akik nem tudnak másodállást, többletmunkát vállalni, ők jellemzően a közszolgálati dolgozók - mondta Kanász-Nagy Máté, az ellenzéki párt országgyűlési frakcióvezető-helyettese.

Az LPM javaslata szerint a szociális ágazatban, az oktatásban, az egészségügyben, az államigazgatásban dolgozók esetében minden év január 1-jén és július 1-jén meg kell állapítani azt a bérkorrekciót, ami egyenlő az infláció mértékével, és ezzel emelni kell minden közszolgálati dolgozó bérét - hangsúlyozta.

Ennek a társasági adó emelésével meg is lenne a forrása.

Nulladik lépésben a pedagógusok bérét 45 százalékkal meg kell emelni, és utána kellene az esetükben is érvényesíteni az inflációkövető béremelést.
A frakcióvezető-helyettes a párt javaslatai között említette a diplomás bérminimum bevezetését, amit az LPM már korábban is szorgalmazott. A tudásalapú társadalom a válságálló, ehhez minél több diplomásra van szükség Magyarországon a munkaerőpiac minden szegmenségben, így a közszolgáltatások területén is - fejtette ki.

A diplomás bérmimimum a garantált bérminimum összegét 30 százalékkal haladná meg.

Az LMP szerint az oktatásban dolgozók esetében a megoldás az inflációkövető béremelésen túl egy azonnali, a korábbi évek pénzromlását kompenzáló béremelés lenne.

 

  • 2023.02.08Az MT. új szabályai - munkajogi aktualitások, változások 2023. Az Országgyűlés 2022. decemberében módosította a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvényt, mely több pontban is módosult a korábbiakhoz képest. On-line programunk keretében szeretnénk bemutatni résztvevőinknek a módosításban érintett részeket, aktualitásokat gyakorlati megközelítésben. Részletek Jegyek
  • 2023.02.15Hoshin Kanri képzés A Hoshin Kanri, amely a minőségi termékek és szolgáltatások biztosítása érdekében a változásmenedzsment projektek lebontásával segíti elő az egész vállalatra kiterjedő stratégiai tervezést, ezáltal megvalósítja a munkafolyamatok racionális napi menedzsment rendszerének hosszú távú kialakítását a szervezetnél. A Hoshin Kanri módszer megismerése és a stratégiai célok lebontása, célmegállapodások megkötése, erőforrás és projekttervek, akció meghatározása a célok elérése érdekében. Részletek Jegyek
  • 2023.02.16Lean black belt képzés A képzés során a résztvevő megismerhetik azokat a haladó és új lean módszereket, illetve az Ipar 4.0-hoz kapcsolódó fejlesztéseket, amelyek ráépülnek és kiegészítik a korábbi lean ismereteiket, ezzel szélesebb körben tudják a szervezetüknél folyó lean bevezetést támogatni. Részletek Jegyek
  • 2023.03.22recruiTECH konferencia A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét. Részletek Jegyek