Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 11 éve

Ingyen dolgozik a British Airways főnöke egy hónapig

Nem veszi fel júliusi fizetését a rekord nagyságú veszteséget elszenvedett British Airways (BA) brit légitársaság vezérigazgatója, aki évente 735 ezer fontot (233 millió forint) keres.

Willie Walsh mellett ingyen dolgozik egy hónapig Keith Williams pénzügyi igazgató is, aki 444 ezer fontot visz haza évente.
A magánkézben lévő társaság első embere hangsúlyozta: bérének önkéntes kurtításával azt kívánja kifejezni, hogy átérzi a cég helyzetének súlyosságát. Walsh egyúttal felkérte a munkatársakat, hogy idén fizetés nélküli szabadságra menjenek, áll a BA pénteki közleményében.

A bevételt tekintve harmadik számú európai légitársaságnál az 1987-es privatizáció óta a legnagyobb veszteség keletkezett a márciussal zárult üzleti évben: 375 millió font adó után, az egy évvel korábbi 712 milliós nyereség helyett.

A BA nem fizet osztalékot, a vezérigazgató szerint "nem kérdés", hogy létszámcsökkentés lesz, és az üzleti stratégiát is módosítják: az olcsóbb, tömeges utaztatásra helyezik a hangsúlyt a korábbi üdvöske, a prémium kategória helyett, amely 13 százalékkal visszaesett.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter