Megjelent: 7 éve

Itt vannak az "Accor Professions Challenge 2013" győztesei

Hetvenhat tehetséges fiatal szakember képviselte az öt kontinenst, nyolc győztes állt a célvonalban az Accor versenyén

Az Accor emberi erőforrásokért felelős részlege minden évben megrendezi az „Accor Professions Challenge” nevű, a csoport fiatal tehetségei számára dedikált szakmai versenyt. A jelöltek, akiket országonként és régiónként választottak ki a júliustól decemberig tartó időszakban, két korcsoportra osztva versenyezhetnek a 19-22 éves és a 23-25 éves korosztályban. Ők jelenleg vagy a csoport valamely szállodájának alkalmazásában állnak vagy gyakornoki szerződéssel dolgoznak a szállodaláncnak. A döntősök, akiket a szállodaipari szakmabeliek és emberi erőforrás menedzserek alkotta zsűri kiválasztott, különböző típusú versenyeken kell, hogy részt vegyenek saját szakterületükön belül, legyen az recepciós, felszolgáló, szakács vagy bártender – áll a szállodaüzemeltető lapunkhoz hétfőn eljuttatott közleményében.

Harminc országból 76 résztvevő (Európából, Afrikából, a Közel-Keletről, A Csendes-óceáni térségből és Amerikából) vett részt a 11. alkalommal megrendezett versenyen. A verseny által a jelöltek, akik a gazdaságostól a luxus hotelig mindenféle hotelben dolgoznak, összemérhetik tehetségüket, tapasztalatokat szerezhetnek és megoszthatják tudásukat. A résztvevő márkák közt volt az ibis, a Mercure, a Novotel, a Mgallery, a Grand Mercure, a Pullman és a Sofitel.

A nemzetközi versenyen az Accor csoport magyar és szlovák szállodáiban dolgozó fiatalok is részt vettek : a recepciós megmérettetésben Leányvári Dóra (Ibis Budapest Heroes Square) és Magos Barbara (Novotel Budapest Danube), az éttermi kategóriában Téglás Dániel (Novotel Budapest City) és Kovács Erik (Mercure Bratislava Centrum).

A döntő utáni napon, január 14-én Saint-Cloudban, a Lycée des Métiers de I’Hotellerie Santos Dumont és a Mercure Paris Centre Tour Eiffel épületében adták át a 8 győztes díját. A díjakat Sébastian Bazin, az Accor elnök-vezérigazgatója, Sven Boinet, a csoport ügyvezető igazgatója, Evelyne Chabrot, az emberi erőforrásokért felelős igazgató és Magali Laurent, a nemzetközi mobilitásért és tehetséggondozásért felelős igazgató adták át.

A 2013-as év „Accor Professions Challenge” győztesei:

A főzés kategóriában, amely két részből állt:
A főfogás és a díszítés: „Technikai megvalósítás és találékonyság: egy egyedi és személyre szabott recept megalkotása a listán található hozzávalók felhasználásával”
Előétel: „Kreativitás és gyorsaság: egy saját recept kitalálása a kosárban található hozzávalók felhasználásával”
 • 19-22 év közöttiek kategóriájában: Eren AYBEK (Novotel Munich Airport – Németország)
 • 23-25 év közöttiek kategóriájában: Samuel BILLSON (Mercure Southgate Exeter – Egyesült Királyság)

  A felszolgálók kategóriájában:
  „Teríték, kiszolgálás és tanácsadás: az étkészlet egyes elemeinek kiválasztása és az asztal megterítése. A vendégek köszöntése, figyelem felhívása a hotel éttermének menükínálatára és tanácsadás a választott ételekre vonatkozóan.”
 • 19-22 év közöttiek kategóriájában: Joep SONDEIJKER (Sofitel Legend The Drand Amsterdam – Hollandia)
 • 23-25 év közöttiek kategóriájában: Charna SPINK (Mercure Banbury Whately Hall – Egyesült Királyság)

  A bártenderek kategóriájában:
  „Agilitás, gyorsaság és eredetiség: egy véletlenszerűen húzott koktél elkészítése a Nemzetközi Bártender Egyesület receptjei közül, majd pedig egy saját koktél elkészítése.”
 • 19-22 év közöttiek kategóriájában: Matthieu DEMAZURE (Novotel London Tower Bridge – Egyesült Királyság)
 • 23-25 év közöttiek kategóriájában: Primoz PROSEN (Sofitel Legend The Grand Amsterdam – Hollandia)

  A recepciósok kategóriájában:
  „Értékesítés és üdvözlés: a vendég üdvözlése, a bejelentkezés intézése, hűségprogram ajánlása, a hotel szolgáltatásainak bemutatása, a portaszolgálat kérdéseinek megválaszolása.”
 • 19-22 év közöttiek kategóriájában: Olesya CHEREPAN (ibis Moscow Paveletskaya – Oroszország)
 • 23-25 év közöttiek kategóriájában: Veronica May Alcantara MAYO (Grand Mercure Roxy Singapore – Szingapúr)
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
  Follow hrportal_hu on Twitter