Itt vannak az "Accor Professions Challenge 2013" győztesei
Hetvenhat tehetséges fiatal szakember képviselte az öt kontinenst, nyolc győztes állt a célvonalban az Accor versenyén
Harminc országból 76 résztvevő (Európából, Afrikából, a Közel-Keletről, A Csendes-óceáni térségből és Amerikából) vett részt a 11. alkalommal megrendezett versenyen. A verseny által a jelöltek, akik a gazdaságostól a luxus hotelig mindenféle hotelben dolgoznak, összemérhetik tehetségüket, tapasztalatokat szerezhetnek és megoszthatják tudásukat. A résztvevő márkák közt volt az ibis, a Mercure, a Novotel, a Mgallery, a Grand Mercure, a Pullman és a Sofitel.
A nemzetközi versenyen az Accor csoport magyar és szlovák szállodáiban dolgozó fiatalok is részt vettek : a recepciós megmérettetésben Leányvári Dóra (Ibis Budapest Heroes Square) és Magos Barbara (Novotel Budapest Danube), az éttermi kategóriában Téglás Dániel (Novotel Budapest City) és Kovács Erik (Mercure Bratislava Centrum).
A döntő utáni napon, január 14-én Saint-Cloudban, a Lycée des Métiers de I’Hotellerie Santos Dumont és a Mercure Paris Centre Tour Eiffel épületében adták át a 8 győztes díját. A díjakat Sébastian Bazin, az Accor elnök-vezérigazgatója, Sven Boinet, a csoport ügyvezető igazgatója, Evelyne Chabrot, az emberi erőforrásokért felelős igazgató és Magali Laurent, a nemzetközi mobilitásért és tehetséggondozásért felelős igazgató adták át.
A főzés kategóriában, amely két részből állt:
A főfogás és a díszítés: „Technikai megvalósítás és találékonyság: egy egyedi és személyre szabott recept megalkotása a listán található hozzávalók felhasználásával”
Előétel: „Kreativitás és gyorsaság: egy saját recept kitalálása a kosárban található hozzávalók felhasználásával”
A felszolgálók kategóriájában:
„Teríték, kiszolgálás és tanácsadás: az étkészlet egyes elemeinek kiválasztása és az asztal megterítése. A vendégek köszöntése, figyelem felhívása a hotel éttermének menükínálatára és tanácsadás a választott ételekre vonatkozóan.”
A bártenderek kategóriájában:
„Agilitás, gyorsaság és eredetiség: egy véletlenszerűen húzott koktél elkészítése a Nemzetközi Bártender Egyesület receptjei közül, majd pedig egy saját koktél elkészítése.”
A recepciósok kategóriájában:
„Értékesítés és üdvözlés: a vendég üdvözlése, a bejelentkezés intézése, hűségprogram ajánlása, a hotel szolgáltatásainak bemutatása, a portaszolgálat kérdéseinek megválaszolása.”
- 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is! Részletek Jegyek
- 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni. Részletek Jegyek
- 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége. Részletek Jegyek
- 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni Részletek Jegyek
A hirdetés személyzeti étkezést és kedvezményes nyaralási lehetőségeket ígér leendő dolgozóinak. Teljes cikk
A Lányok Napja elnevezésű pályaorientációs programon a résztvevők különböző mérnöki területeket ismerhetnek meg. Teljes cikk
Egy friss kutatás szerint a dolgozók átlagosan alig kevesebb mint fele keresett távmunkát az elmúlt negyedévben. Teljes cikk
- Kilőtt az Eventrend Group - Minden eddigi saját csúcsot megdöntött a magyar cégcsoport 5 hónapja
- Négy szállodába nevezett ki új igazgatót az Accor 7 hónapja
- Nagy a baj: A vendéglátósok szerint nagyon gyenge volt az idei szezon 8 hónapja
- Bárpultos 8 hónapja
- A Balatonon és Velencei-tónál razziázott a NAV, ennyi szabálysértést talált 9 hónapja
- Magyar szálláshelyek ezreit hozta rendkívül nehéz helyzetbe a Booking.com 9 hónapja
- Ököllel támadt főnökére egy siófoki vendéglátós 9 hónapja
- Az Accor kinevezte az idén nyíló első magyarországi Tribe hotel igazgatóját 10 hónapja
- Borravaló és szervizdíj: Melyiket kapják meg a pincérek? 10 hónapja
- Újabb csapás a turisztikai szektor szereplőire 10 hónapja
- Rövidebb munkaidővel próbálnak spórolni a vendéglátósok 10 hónapja