257 cikk a(z) vendéglátás címkével - 1. oldal

Robotoktól való félelem súlyosbíthatja a munkaerőhiányt a vendéglátásban

2 hete Azok a dolgozók, akik attól tartanak, hogy robotok helyettesítik őket, nagyobb valószínűséggel számolnak be stresszről és nagyobb eséllyel gondolnak a felmondásra – derül ki egy friss kutatásból. Teljes cikk...


Ennyi borravalót adnak a magyarok a vendéglátóhelyeken

1 hónapja A mobiltelefonos fizetés leginkább a fiatal felnőttek körében jellemző. Teljes cikk...


Egymilliós fizetésért keresnek szakácsot Budapestre

2 hónapja A hirdetés személyzeti étkezést és kedvezményes nyaralási lehetőségeket ígér leendő dolgozóinak. Teljes cikk...


Hogyan lehet összeállítani konyhai személyzetet kizárólag thai munkavállalókkal?

2 hónapja A vendéglátóipar utóbbi években jellemző hullámvasútja rengeteg érdekes esetet hozott. Az éttermek egészen más felfogásban és koncepcióval nyitnak, mint akár csak a 4-5 évvel ezelőtt. Manapság az sem lehetetlen, hogy a nulláról hoznak létre egy-egy konyhai csapatot, akár kizárólag thaiföldi szakácsok és kisegítő személyzet ideutaztatásával. Esettanulmány. Teljes cikk...


A vendéglátók ingadozó helyzete: Kihívások és sikertörténetek

3 éve Az utóbbi időben a vendéglátóipar számos kihívással néz szembe. Az élelmiszerárak emelkedése, a munkaerőhiány és a folyamatosan változó egészségügyi szabályok mind-mind hozzájárulnak a vállalkozások bizonytalanságához. Az éttermeknek alkalmazkodniuk kell az online rendelési trendekhez is, miközben megőrzik a hagyományos éttermi élményt. Teljes cikk...


Terjeszkedne Magyarországon a Pizza Hut

7 hónapja A Pizza Hut gyorsétteremlánc további terjeszkedést tervez Magyarországon, elsősorban a vidéki, 30-50 ezer fős városokban nyitnának új éttermeket franchise partnereken keresztül - tájékoztatta a társaság csütörtökön az MTI-t. Teljes cikk...


Kilőtt az Eventrend Group - Minden eddigi saját csúcsot megdöntött a magyar cégcsoport

7 hónapja Rekordévet zár a 100 százalékban magyar tulajdonú Eventrend Group. A hazai vendéglátás és rendezvényszervezés területén meghatározó szerepet betöltő cégcsoport alapító tulajdonosai, Nagy Gábor és Kőrössy Zoltán összefoglalta az idei év főbb számait, a jellemző változásokat, fejlesztéseket és a HR területén bekövetkezett növekedést is. Teljes cikk...


Bárpultos

10 hónapja A bárpultos olyan szakember, aki a bárokban, kocsmákban, éttermekben vagy más vendéglátóhelyeken italokat készít és felszolgál a vendégeknek. Teljes cikk...


Ököllel támadt főnökére egy siófoki vendéglátós

11 hónapja Az elkövető ellen garázdaság miatt indult eljárás. Teljes cikk...


Borravaló és szervizdíj: Melyiket kapják meg a pincérek?

12 hónapja Állandó téma a szervizdíj és a borravaló egybemosása, összekeverése és hibás megmagyarázása. A vendéglátóhelyeken 2005 óta morog a vendégek egy része, hogy miért kellene neki kétféle borravalót adnia. Most tisztázzuk, mi micsoda! Teljes cikk...


Rövidebb munkaidővel próbálnak spórolni a vendéglátósok

12 hónapja Rövidített nyitvatartás és csökkentett konyhai üzemidő, hét eleji szabadnapok - mindent bevetnek a vendéglátósok, hogy valahogy ellensúlyozzák a kereslet csökkenését. Teljes cikk...


Miért ideális hely Budapest a kávék rajongóinak?

4 éve A nagyobb kávézókkal párhuzamosan egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek azok a specialty kávézók, ahol a vendégek a legjobb minőségű kávékból élvezhetnek különféle kávékülönlegességeket, vagy akár rég bevált klasszikusokat. Európa nagyvárosaiban mindenhol, így Budapesten is szép számmal jelentek meg olyan kávézók, ahol különlegesebb kínálattal, meghitt hangulattal élvezhetünk egy finom csésze kávét, ám ezeket nem mindig könnyű azonnal megtalálni. Hol kezdje a keresést az, aki specialty kávét szeretne inni Budapesten? Teljes cikk...


New York városa saját jogon többszörösére emelte az ételfutárok fizetését

1 éve Óránként 13 dollárral emelkedik New Yorkban az ételfutárok óradíja. "Mindig megbízhatóan szállítottak nekünk - most mi szállítunk nekik" - mondta Eric Adams polgármester. Teljes cikk...


Napi 30 ezerért is nehezen találnak szakácsot a Balatonra

1 éve Van olyan vendéglátóhely, ahova évek óta visszajárnak dolgozni a fiatalok, szakképzett szakácsot azonban nehéz találni. Teljes cikk...


Nem minden vendéglátóhely számára lesz kötelező az élő adatszolgáltatás

1 éve A Magyar Turisztikai Ügynökség javasolja, hogy a 12 millió forint nettó árbevételt el nem érő vendéglátó üzletek és turisztikai attrakciók számára ne legyen kötelező az NTAK adatszolgáltatás. Teljes cikk...


Júliustól élőben kell bejelenteniük a vendéglátósoknak, hogy miből mennyit adnak el

1 éve Az érintettek közül sokan nem örülnek a döntésnek és rengeteg a kérdés a jogszabállyal kapcsolatban. Teljes cikk...


Tovább javult az üzleti hangulat a turizmusban

1 éve A régiók közül Közép-Magyarország vállalkozásainak helyzete a legkedvezőbb - derül ki a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetségének kimutatásából. Teljes cikk...


Havi háromezer euróért is alig találnak vendéglátóst az Adriára

1 éve Montenegróban a bárokat sem tudják kinyitni a munkaerőhiány miatt. Teljes cikk...


Vámtisztből lett kávézótulajdonos: karrierváltás podcastunkban Iflinger Zsolt

1 éve A covid miatti magyarországi lezárások előtt néhány nappal – 2020. március 7-én - nyitotta meg kávézóját Pilisvörösváron Iflinger Zsolt. Az időzítés nem is lehetett volna rosszabb, ám talpon maradt. Hogyan sikerült? Erről is beszél Karrierváltás & Sabbatical podcastunkban a vállalkozó, aki záhonyi vámtiszti munkáját hagyta ott, hogy megvalósítsa azt, amire már egy ideje vágyott. A riporter Hadobás Bernadett. Teljes cikk...


Megvalósítaná a 24 órán belüli toborzást egy magyar startup

1 éve 24 órán belül munkaerőhöz juttatná a vendéglátóipari vállalkozásokat a Giggle, a munkavállalóknak pedig személyes időbeosztásukhoz igazodó alkalmazást tenne lehetővé. Teljes cikk...


/cimkek/vendeglatas.html