Megjelent: 3 éve

Járulékcsökkentési program indul!

Januártól úgy indulna el a már sokat emlegetett járulékcsökkentési program - amelynek célja a bérek versenyképesebbé tétele, a munkaerőhiány csökkentése lenne -, hogy azt a cégek ne "nyelhessék be", vagyis az alacsonyabb közterhek miatt náluk maradó összeget valóban béremelésre fordítsák, tudta meg kormányzati forrásból a Figyelő.

images

A lap információi szerint a közterhek csökkentésének első fázisa 2017-ben és 2018-ban zajlana, de program további 1-4 évig folytatódna. A részletek pedig az idén őszi adócsomagban szerepelnek majd.

A szociális hozzájárulás mértéke például a jelenlegi 27%-ról évek alatt 20%-ra csökkenne. Ugyanakkor a csökkentésbe garanciákat is be akarnak építeni, hogy azt a cégek valóban béremelésre költsék.

Az egy számjegyű szja-ra azonban jelenleg nincs mozgástér, ismerték el a lap forrásai. Így ebben az irányban egyelőre nem történik elmozdulás.

Figyelő/hvg.hu
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter