Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 6 éve

Javul a helyzet Fejér megyében

Tovább csökkent a nyilvántartott álláskeresők száma Fejér megyében: augusztusban 18 168-an szerepeltek a regisztrációban, az előző havinál 319-cel (1,7 százalékkal), az egy évvel korábbinál pedig 1598-cal (8,1 százalékkal) kevesebben - derül ki a Fejér Megyei Kormányhivatal munkaügyi központja munkaerő-piaci helyzetelemzéséből.

A nyilvántartott álláskeresők gazdaságilag aktív népességhez viszonyított aránya augusztusban 9,3 százalék volt, az előző havinál 0,2 százalékponttal, az egy évvel korábbinál is 0,8 százalékponttal alacsonyabb.

2013 augusztusában összesen 2105-en kérték nyilvántartásba vételüket, az előző havinál 431-gyel, az egy évvel korábbinál 399-cel fővel kevesebben. 370 álláskereső először vált munkanélkülivé.

Az álláskeresők között a pályakezdők száma 2464. Számuk alig változott, az előző havinál nyolccal több, az egy évvel korábbinál eggyel kevesebb. Az álláskeresőkhöz viszonyított arányuk 13,6 százalék.

Augusztusban Fejér megye területi kirendeltségein összesen 2916 munkahelyet kínáltak az álláskeresőknek, melyből 1222-öt e hónapban jelentettek be a munkaadók. A tárgyhónap zárónapján összesen 1574 betöltetlen álláshelyre várták a munkaadók a megfelelő jelentkezőket.

A megye területéről egy munkáltató sem jelzett csoportos létszám-leépítést. Az egy ütemben legalább 10 főt elérő, illetve azt meghaladó létszámbővítést egy munkaadó jelzett: a munkáltató a dunaújvárosi térségben jelezte 25 fős munkaerőigényét.
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter