Jelentősen javult a Malév hatékonysága "/>
Megjelent: 14 éve

Jelentősen javult a Malév hatékonysága

A sörgyár az Albadomu Maláta Bt.-től vásárolta vissza a korábban eladott gyárat, a tranzakciónak köszönhetően a malátagyár dolgozói a sörgyár alkalmazásába kerülnek - közölte Fehér Imre. A vállalat két évvel ezelőtt profiltisztítás miatt adta el bőcsi malátagyárát a betéti társaságnak. Az Albadomu jelentős tartozásokat halmozott fel, így a cég fizetésképtelenné válásakor csődeljárás indult. A kommunikációs igazgató közlése szerint a Borsodi Sörgyár az alapanyag-ellátás biztonsága érdekében bejelentette, élni kíván a szerződésben kikötött visszavásárlási jogával. "Vállalatunk számára kulcsfontosságú, hogy a sörgyártás alapanyagául szolgáló maláta termelése folyamatos legyen. Az utóbbi időben malátaimportra kényszerültünk, ami kedvezőtlen mind a sörgyárnak, mind a magyar árpatermelőknek" - mondta Fehér Imre.

A Malév Zrt. magyar számviteli szabályok alapján készült, nem konszolidált auditált 2005. évi beszámolója szerint a társaság összes bevétele az elmúlt évben 11,1 százalékkal 137,605 milliárd forintra emelkedett, az adózott veszteség pedig a 2004. évi 4,906 milliárd forintról 1,272 milliárd forintra csökkent. A Malév fizető utasainak száma 4,2 százalékkal 2,968 millióra nőtt tavaly, és az értékesítés nettó árbevétele a le nem utazott jegyek értékével együtt 110,879 milliárd forintot tett ki, 0,4 százalékkal többet az előző évinél.

Az egy forint személyi jellegű ráfordításra jutó összes bevétel a 2004. évi 5,7 forintról tavaly 5,8 forintra emelkedett. Az átlagos statisztikai létszám 2.971 volt, 4,7 százalékkal kisebb az előző évinél. Egyes tevékenységek kiszervezésének és a leépítéseknek köszönhetően a foglalkoztatottak létszáma az év végén 1.981 volt, ami éves összehasonlításban 41,1 százalékos csökkenés.

Továbbra is piacvezető Magyarországon

A beszámoló szerint a magyarországi légi piac tavaly 23 százalékkal 1,2 millió utassal bővült. A fapados légitársaságok részesedése a Malév által is repült útvonalakon 27 százalék volt, a Malév részesedése pedig 42,3 százalékot tett ki, 6,7 százalékponttal kevesebbet az egy évvel korábbinál.

A közel 100 százalékban állami tulajdonban lévő, 3,5 milliárd forint jegyzett tőkéjű Malév saját tőkéje az időszak végén - a vagyon átértékelésével elszámolt 4,372 milliárd forint átértékelési tartalékkal elérte a 6,398 milliárd forintot, 3,1 milliárd forinttal többet az egy évvel korábbinál.

Javult a cég cash flow helyzete

A társaságnak az év végén 12,842 milliárd forint hosszúlejáratú fejlesztési, és 533 millió forint rövidlejáratú hitele volt. Ezen túlmenően a Malév a mérlegben 19,207 milliárd forint hátrasorolt kötelezettséget számolt el. A társaság cash flow pozíciója az év végén 346 millió forint volt, szemben az egy évvel korábbi mínusz 3,65 milliárd forinttal.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Munkahelyeket hoz létre a Royal Traktor Pápán

Húsz munkahelyet hoz létre a Royal Traktor Zrt. pápai telephelyén, ahol értékesítési képzéseket is tartanak majd. Teljes cikk

Munkavállalói összefogással veszik fel a harcot a krízissel a Continental dolgozói

A Continental egyéni védőeszközök gyártásával és a a termelés átcsoportosításával reagált a járványhelyzetre. Teljes cikk

Munkahelymegtartásért jutalékemelés a kkv-knak

A Szerencsejáték Zrt. a munkahelyek megtartását kéri a támogatásért a értékesítő partnereitől. Teljes cikk

Kapcsolódó hírek