kapubanner for mobile
Megjelent: 16 éve

Jól működik a norvég pályakövetés

Norvégiában 1972 óta működik a pályakövetés rendszere, a vizsgálatokat az alapítványi formában működő NIFU STEP nevű intézet végzi. Az intézet saját megbízásaiból, valamint a Norvég Tudományos Tanácstól kapott pénzekből tartja fenn magát. A norvég diplomás pályakövetést a Felsőoktatási Műhely legújabb száma vizsgálta.

images

Az intézet saját kiadványaiban teszi közzé a mért eredményeket, a megbízók igényeinek megfelelően két szakmai lappal rendelkezik, az Utdanning og arbeidsmarked (Képzés és munkaerőpiac) és a Forskningpolitikk (Kutatáspolitika) című lappal.

Kérdőívek fél évvel a végzést követően

A kérdőíveket hat témakör szerit állítják össze (Tanulmányok, végzettség, Hány százalék helyezkedik el? Milyen munkakörben? Mennyit keresnek? Hány százalék marad munka nélkül? Mi a munkanélküliség oka?), amelyek kiegészülhetnek a munkaerőpiac aktuális helyzetének feltérképezésére vonatkozó kérdésekkel, vagy a felsőoktatásban végbemenő változásokhoz alkalmazkodó kérdésekkel.

A kérdőíveket a végzést követően fél évvel küldik ki a felsőoktatásban részt vett hallgatóknak, minden képzési szintet és tanulmányi formát beleértve (BA, MA, stb.).
Az abszolvációs év novemberében kapják meg az orvosi képzésben végzettek kivételével a kérdőíveket az egykori hallgatók. A kérdőívek '93 óta az interneten is elérhetők, a postai úton kiküldött jelszó segítségével tudnak a volt hallgatók belépni a rendszerbe. A visszajelzések aránya jó.

Speciális lekérdezés

Az intézet ezen felül végez egy speciális felmérést is, amely különböző csoportokra irányul különböző időpontokban. Ez a felmérés elsősorban arra irányul, hogy az egyes csoportok hogyan találták meg számításaikat, hogyan tudtak elhelyezkedi a munkaerőpiacon. A 2002-ben végzett speciális vizsgálat során a 3-3,5 fél évvel a vizsgálat előtt végzetteket kérdezték, a 2004-ben végzett kérdőíves felmérés során a 2000-ben diplomázottakat keresték fel.

A vizsgálatok alanyait a Norvég Statisztikai Hivatalon keresztül, illetve a Kölcsönpénztáron keresztül érik el. A vizsgálatban a részvétel önkéntes, a személyi adatvédelemmel kapcsolatos szigorú szabályokat betartják, és garantálják a teljes anonimitást.

A visszajelzés aránya változó, de előfordult már, hogy a megkérdezettek 60 százaléka válaszolt a kérdésekre. Újabb vizsgálatok esetén az is előfordul, hogy a korábban válaszolókat ismét próbálják bevonni a felmérésbe, a válaszadókkal folyamatos a kapcsolattartás. A vizsgálatok nem csupán az egyetemen vagy főiskolán végzettekre irányulnak, hanem kiterjed a szakiskolai képzésre is. Hozzáférhetővé akkor teszik az anyagot, ha a megbízótól engedélyt kapnak rá.

Vizsgálat az északi országokban

2008-ban zárul majd le egy északi országokat felölelő, 2007 tavaszán kezdett vizsgálat, amely az alábbi kérdésekre kereste a választ: Munkakeresés az egyetem befejezése után, fizetés, munkahelyi követelmények a jelenlegi munkahelyen, mennyiben tudja kihasználni képességeit munkahelyén, idegennyelv-használat a betöltött munkakörben. A jelenleg is zajló vizsgálatnak fontos célja, hogy kiderítsék, van-e különbség a Norvégiában, illetve a külföldön tanult egykori hallgatók munkaerő-piaci beilleszkedését illetően. A vizsgálat öt szakirányra terjed ki (gazdaság, államigazgatás, társadalomtudományok, természettudományok, műszaki tudományok, újságírás, média).

Edupress.hu
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Pölöskei Gáborné: a minőségi szakképzésnek lakosságmegtartó ereje van

A Kulturális és Innovációs Minisztérium szakképzésért felelős helyettes államtitkára szerint gyümölcsöző kapcsolat alakult ki a vállalkozói... Teljes cikk

Megütötte és fellökte a 12 éves diákot a budapesti tanár

Az 50 éves pedagógust azonnal elbocsátották, miután kiderült az eset. Teljes cikk

Lázár János: megépítjük a Pázmány Péter Katolikus Egyetem új campusát

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem új campusának megépítését jelentette be az építési és közlekedési miniszter a Facebook-oldalán. Teljes cikk