Jövőre is 56 ezren mehetnek egyetemre "/>
Megjelent: 12 éve

Jövőre is 56 ezren mehetnek egyetemre

A következő évben sem változna az államilag támogatott hallgatói összlétszám: az oktatási tárca tervei szerint jövőre 56 ezer államilag támogatott hallgató léphetne be a felsőoktatási intézményekbe - tudta meg az MTI felsőoktatási forrásból.

A távirati iroda birtokába került munkaanyag szerint, amelyről kedden tárgyal a Felsőoktatási Kerekasztal, alapképzésre 39.650 hallgatót vennének fel. A legmagasabb keretszámot a műszaki területre határozták meg, 9400 hallgatóban, a gazdaságtudományi területen 6050, a bölcsészettudományok területén 4800 a keretszám. Informatikai képzésre 4700, természettudományos képzésre 4100 hallgatót szeretnének felvenni. Egységes, osztatlan képzésre 3050 diák léphetne be, míg mesterképzésre 21.700 hallgatót terveznek.

Felsőfokú szakképzésre 12.500 hallgató léphet be az oktatási tárca tervei szerint.

A dokumentum rögzíti azt is, hogy a felsőfokú szakképzésre biztosított létszám be nem tölthető része átcsoportosítható az alapképzésre, illetve egységes, osztatlan képzésre.

A javaslat a doktori képzésre felvehető hallgatók létszámát ezerben határozza meg, azzal a megkötéssel, hogy a bölcsész és társadalomtudományok területén legfeljebb 320, az agrár, a műszaki, az orvos, a természettudományok területére és művészeti képzésekre 680 hallgatót lehet felvenni.

A most szeptemberben induló tanévben szintén 56 ezer államilag finanszírozott hallgató léphet majd be a felsőoktatásba. Arról, hogy végül ki jár sikerrel július 24-én a ponthúzó értekezleten döntenek.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter