Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 6 éve

Jövőre több forrás jut a köznevelésre, mint az idén

A költségvetés tervezete szerint 2015-ben több forrás jut a köznevelésre, mint az idén - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára szerdán Debrecenben.

images

Czunyiné Bertalan Judit a térség középiskolai igazgatóinak és osztályfőnökeinek rendezett fórum szünetében tartott sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: a Klebelsberg Intézményfenntartó Központon keresztül az iskolák működtetésére, illetve a pedagógusbérek emelésére 50 milliárd forint többletforrást biztosítanak jövőre.

Megítélése szerint a 2015-ös költségvetési terv megalapozza a már beindított programok folytatását. Ezekből kiemelte, hogy jövő év szeptemberétől már az általános iskolák 3. osztályosai is ingyen kapják a tankönyveket.

További prioritást élvez a kötelező óvodáztatási program - tette hozzá, megjegyezve: az idén az önkormányzatok egymilliárd forint forrásra pályázhattak az óvodai helyek bővítésére.

Jövő szeptemberre négyezer új óvodai hely létesül európai uniós és hazai forrásból. Folyamatosan figyelemmel kísérik, hogyan alakul az óvodai helyek iránti igény az országban - magyarázta az államtitkár.

Czunyiné Bertalan Judit az MTI érdeklődésére cáfolta, hogy felére csökkentenék a gimnáziumi keretszámokat. "Ez nem olvasható ki a költségvetésből" - mondta, hozzátéve: középfokú oktatásra az idei 196 milliárd helyett 2015-ben 209 milliárd forintot fordítanak.

Azzal összefüggésben, hogy lapértesülések szerint van olyan iskola, ahol még mindig nem kapták meg a tankönyveket, a köznevelési államtitkár azt mondta: "ez kellemetlen".

Szerinte csak a pótrendeléseknél fordulhatott elő ilyen eset, de - mint az MTI-nek elmondta - a felelősöket meg fogja keresni, és ha igazak a hírek, "annak szankciója lesz".
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Pedagógusok Szakszervezete: a kormány becsapja a szakmát

A szakszervezet becsapásának tartja az Emmi győzelmi jelentését a pedagógusok béremeléséről. Teljes cikk

Népszava: csak álom a 30 százalékos béremelés a szakképzésben

Volt, akinek 19, másnak csak 6 százalékkal emelkedett a fizetése, a PSZ tud olyan pedagógusról is, akinek semmit sem emeltek a bérén. Teljes cikk

Ingyenes programozó workshopot indítanak középiskolás lányoknak

A háromnapos online képzésre augusztus 11. éjfélig jelentkezhetnek az érdeklődők. Teljes cikk