Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 13 éve

Kedden biztosan sztrájkolnak a villamosenergia-ipari dolgozók

Nem fogadta el a villamosenergia-ipari dolgozók sztrájkbizottsága a kabinet pénteken átadott megállapodástervezetét az iparági alkalmazotti tarifa megtartásáról, így kedden megtartják a korábban bejelentett sztrájkot.

Mint arról a HR Portal korábban beszámolt, az iparág dolgozóinak és nyugdíjasainak járó kedvezmény fenntartásáért február 6-ára, 8-ára és 12-ére hirdetett figyelmeztető sztrájkot három villamosenergia-ipari szakszervezet.

Kedden kétórás figyelmeztető sztrájkot tartanak, ennek idejére több erőmű teljesítményének 200 megawattos csökkentését tervezik. Február 8-án már összesen 400 megawatt, február 12-én pedig 600 megawatt teljesítmény csökkentését irányozták elő.

Ha a sztrájk folytatdóik, a nem védett és nem létfontosságú fogyasztás 97,5 százalékát biztosítják, és háromórás időtartamra 2,5 százalékkal csökkentik az áramszolgáltatást, mindenekelőtt az ipari fogyasztóknak.

A villamosipari dolgozók és nyugdíjasok jelenleg a lakossági ár 37 százalékát fizetik, ezt a kedvezményt akarja megszüntetni a gazdasági tárca, ami éves szinten átlagosan 150 ezer forint jövedelemkiesést jelentene az érintetteknek. A minisztérium álláspontja szerint ugyanakkor jelenleg évente mintegy 10 milliárd, azaz naponta 26 millió forintjába kerül a nem kivételezett helyzetű lakossági fogyasztóknak az alkalmazott tarifa fenntartása.
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Csökkent a létszámhiány a BKV-nál

A béremelés, és a sikeres toborzási kampány miatt csökkent a munkaerőhiány a BKV-nál - írja szerdai számában a Világgazdaság. Teljes cikk

150 új munkahely jön létre Zalaegerszegen

A Zalaco Zrt. csomagolt, fagyasztott pékárut és cukrásztermékeket előállító új zalaegerszegi üzeme 150 új munkahelyet teremt - írja az MTI. Teljes cikk

240 új munkahely jön létre Dorogon

Felavatták a francia GMD járműalkatrészeket gyártó alumíniumöntödéjét Dorogon. Az új üzem, a legkorszerűbb technikákat alkalmazva, 240... Teljes cikk