Megjelent: 15 éve

Kedden zárult az Europass Nyitókonferencia

2005. szeptember 20-án a Grand Hotel Hungáriában került megrendezésre az Europass Nyitkókonferencia, melynek célja a szakképesítések és képességek átláthatóvá tételét szolgáló legújabb Europass dokumentumcsalád megismertetése volt. A közvetlenül az Europass promóciós kampányt megelőző konferencián meghívott vendégként jelent meg Csizmár Gábor foglalkoztatáspolitikai- és munkaügyi miniszter, Carlo Scatoli az Európai Bizottság részéről, valamint Seán Murray Írországból, aki az Ipari, Kereskedelmi és Foglalkoztatási Minisztérium Gazdasági Bevándorlás Osztályának vezetője.

A konferencián ismertetett dokumentumcsalád a magyar munkaerőpiac és a HR szakemberek számára különleges jelentőséggel bír, mivel a mindezidáig átláthatatlan szakképzési formák összehasonlításra ad lehetőséget.
A dokumentumcsalád egyik legkiemelkedőbb egysége HR-szempontból az Europass Mobilitási Igazolvány, melyről az alábbiakban olvashatnak rövid összefoglalót.


Az Europass Mobilitási Igazolvány
Az idén bevezetésre került igazolvány egy életkortól, végzettségtől és foglalkozástól független egységes európai dokumentum, mely részletesen rögzíti tulajdonosának valamely európai (EU / 3 EFTA, vagy tagjelölt) országban eltöltött tanulmányi útjának vagy szakmai gyakorlatának részleteit. Különös tekintettel jegyzi a tanulmány tartalmát, az elsajátított készségeket, kompetenciákat, valamint az elért tanulmányi eredményeket.

Alapvető célja:
- európai tanulmányi célú utazások és szakmai gyakorlatok elősegítése az átláthatóbb eredményekkel,
- az elsajátított tudás, készségek és kompetenciák részletes bemutatása révén az európai mobilitás hatékonyabbá tétele,
- külföldön szerzett tapasztalatok elismerésének ösztönzése.

Igénylése:
Csak intézmény igényelheti, egy adott személy nem! Az igénylésre jogosult minden európai mobilitási projektet szervező intézmény, mely a fent említett országok egyikében van. Az intézmény által az egyén nevében igényelt igazolvány kiadását az Oktatási Minisztérium döntése alapján a Tempus Közalapítvány bírálja felül a Nemzeti Europass Központ és a Educatio Társadalmi Szolgáltató Kht.-val egyetemben.


A Nemzeti Europass Központban a konferencián részletesen felsorolt további dokumentumok, mint a nyelvi útlevél, az oklevélmelléklet, a bizonyítvány-kiegészítő, az alábbi címen elérhetőek, illetve igényelhetőek:
www.europass.hu

Személyes érdeklődés az alábbi elérhetőségeken lehetséges:
Tempus Közalapítvány
1134 Budapest, Váci út 37.
1438 Budapest, Pf. 508.
Tel.: (06)1 237 1300 (Balla Ágnes)
Fax: (06)1 239 1329
E-mail: europass@tpf.hu
Internet: www.tka.hu
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Kölcsönzött munkaerőt keres az elbocsátottak helyére az oroszlányi Wescast

Munkaerő közvetítő cégen keresztül toboroz dolgozókat a Wescast, mely a szakszervezet szerint 180 embert bocsátott el nemrég. Teljes cikk

Augusztus 31-ig lehet pályázni a munkahelyvédelmi programra

Van olyan nagyvállalat, amelyik 3500 dolgozójával vesz részt a programban - mondta el Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár. Teljes cikk

266 ezer 300 forint volt a nettó átlagkereset márciusban

A reálkereset 4,6, a nettó átlagkereset 9,6 százalékkal nőtt z előző év azonos időszakához képest. Teljes cikk

Kapcsolódó hírek