Megjelent: 4 éve

Kellenek a nagy tudású pénzügyi szakemberek

A hazai cégek felismerték, hogy az Nemzetközi Pénzügyi és Beszámolási Standardok (IFRS), mint hazai beszámolási standard, számos üzleti funkcióra hatással lehet valamint, hogy az arra való sikeres átállás az alapos tervezést, megfelelő oktatást igényel - derül ki az EY felméréséből.

A portálunknak eljuttatott felmérés azt mutatja, hogy a válaszadók 33 százaléka már elkezdte a tervezési munkát az IFRS bevezetésére, 55 százalékuk pedig már kijelölte a megfelelő személyt vagy csoportot a felmerülő feladatokra. Emellett a vállalkozások 59 százaléka azt is jelezte, hogy szeretne több információval rendelkezni a témában - áll a közleményben.

A válaszadók a legfőbb kihívások között említették a megfelelő szakmai háttérrel rendelkező pénzügyi szakemberek hiányát: 69 százalékuk azt válaszolta, hogy vállalatuk rendelkezik megfelelő létszámú munkaerővel, de csak 16 százalék gondolja azt, hogy munkavállalói megfelelően képzettek is ehhez a feladathoz. Szintén komoly kihívást jelent a válaszadók szerint a szükséges IT rendszerek és üzleti folyamatok bevezetése, a megfelelő szakértői támogatás megszerzése, illetve az IFRS átállás folyamatának összehangolása a vállalat mindennapos működésével.

Várhatóan az érdeklődés tovább nő, miután a kormány nemrég elfogadta az IFRS egyedi beszámolási célokra történő hazai alkalmazását.

Az IFRS alkalmazása 2017. január elsejétől lesz kötelező a hitelintézetek és a tőzsdén jegyzett társaságok esetében Magyarországon. A korábbi alkalmazás lehetséges 2016. január elsejétől, bizonyos társaságok számára.
  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter