Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 11 éve

Később vonulnak nyugdíjba az amerikaiak a válság miatt

A tervezettnél később tud majd csak nyugdíjba vonulni a gazdasági válság miatt a 45 évesnél idősebb amerikai állampolgárok többsége, mutatta ki az amerikai nyugdíjasok szövetségének (AARP) legutóbbi felmérése.

A szövetség közleménye szerint a 45-54 éves korosztály 57 százaléka, az 55 és 64 év közöttieknek pedig a 64 százaléka úgy látja, hogy a tervezettnél tovább kell dolgoznia, mert a válság miatt a megtakarításaik veszítettek értékükből.

Az összes megkérdezett körében kétharmad körüli azok aránya, akik már húztak a nadrágszíjon; 68 százalék kevesebbet költ szórakozásra, és 64 százalék ritkábban jár vendéglőbe, mint a válság előtt. 52 százalék az alapvető szükségleteit (élelem, gyógyszer, fűtés) is nehezen tudja fedezni. 38 százalék felfüggesztette a befizetéseket a nyugdíj-előtakarékossági számlájára, 17 százalék pedig már most felvette a nyugdíjas évekre gyűjtött pénzt.

A felmérést a Woefel Research kutatói készítették decemberben összesen 1097, negyvenöt éven felüli amerikai megkérdezésével.

Az Egyesült Államokban nincsen kötelező nyugdíjkorhatár, csak néhány szakma - például rendőr, tűzoltó, pilóta - esetében. A munkaügyi adatok szerint 2002 és 2007 között 29 százalékkal nőtt az 55 éves vagy magasabb korú alkalmazottak száma, és 2016-ig a szakértők további 46 százalékos növekedésre számítanak.

Az Ernst & Young könyvvizsgáló és pénzügyi tanácsadó csoport egy tavalyi jelentése szerint a középosztálybeli amerikai nyugdíjasok csaknem kétharmada hosszabb ideig él majd, mint ameddig a megtakarításaik kitartanak. A jelentés szerint a nyugdíjasoknak negyedével kell csökkenteniük a kiadásaikat, különben szegénységbe süllyednek. Egy további megoldás a nyugdíj melletti munkavállalás. A statisztikák szerint a 65 éven felüli korosztályban a munkaviszonyban állók aránya a kilencvenes évek vége és 2007 között 12 százalékról 16 százalékra emelkedett.
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.26HR Basic HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
  • 2020.04.14NEXONbér képzés A hallgatók elsajátítják a bérszámfejtési feladatok elvégzését a NEXONbér programban. A 4 napos képzés célja a NEXONbér program szerkezetének megismerése, valamint a szoftver felhasználói kompetenciák fejlesztése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter