Kétszáz embert rúg ki az Invitellel kibővült HTTC"/>
Megjelent: 13 éve

Kétszáz embert rúg ki az Invitellel kibővült HTTC

A Hungarian Telephone and Cable Corp. (HTCC) a jövő év elején zárja le teljesen a csoport integrációs folyamatát, aminek célja az, hogy szolgáltatásait egyetlen márkanév alatt kínálja vásárlóinak - közölte a társaság csütörtökön.

A HTCC áprilisban kapta meg a magyar és a romániai versenyfelügyeleti hatóságok jóváhagyását az Invitel Távközlési Szolgáltató Zrt. felvásárlására. Ezt követően a már HTCC tulajdonban lévő Invitel, illetve a korábban megszerzett Hungarotel, illetve PanTel társaságok egyesültek.

A közlemény szerint a HTCC célja a tagvállalatok teljes integrációja, aminek folyamán a dolgozói szakszervezettel egyeztetve mintegy kétszáz alkalmazottól válnak meg júliusban.

Az Invitellel kibővült HTCC csoport összesített forgalma eléri a 425,7 millió dollárt. A csoport hétszázezer, többségében lakossági, illetve vállalati ügyfélnek nyújt szolgáltatásokat Magyarországon, s jelenleg 1550 alkalmazottat foglalkoztat.

A csoport az 54-ből 14 koncessziós területen a magyar lakosság 21 százalékát szolgálja ki: a területeken 95 százalék feletti a piaci részesedése.

A csoportnak 7152 kilométer optikai hálózata van: az Invitel eddig 674 millió dollárt, a HTCC pedig 285 millió dollárt fordított a hálózat kiépítésére. A csoportnak 14 ország harminc városában vannak hálózati kapcsolati pontjai.

  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Munkahelymegtartásért jutalékemelés a kkv-knak

A Szerencsejáték Zrt. a munkahelyek megtartását kéri a támogatásért a értékesítő partnereitől. Teljes cikk

Az elmúlt 20 év legnagyobb elbocsátására készül a Nissan

Dolgozóinak 15 százalékát, több mint 20 ezer alkalmazottját készül elbocsátani világszerte a japán Nissan Motor Co. autóipari konszern a csökkenő... Teljes cikk

Építőipari szakemberek ezrei tértek haza külföldről, ötödük maradna is

Mintegy 5 ezer építőipari szakember érkezett haza külföldről a koronavírus miatt, ötödük maradna is. Ehhez azonban bérfelzárkóztatás, a... Teljes cikk

Kapcsolódó hírek