Megjelent: 8 éve

Kevés lengyel dolgozott eleget ahhoz, hogy segélyt kapjon

Lengyelországban a munkanélkülieknek mindössze 16 százaléka tudja csak teljesíteni azt a követelményt, amely segélyre jogosítja őket - cikkezi a Világgazdaság.

Ahhoz, hogy valaki munkanélküli segélyt kapjon Lengyelországban, a regisztráció előtti másfél évben legalább egyévnyi munkaviszonyt kell felmutatnia.

Ezt kevesen tudják teljesíteni, ezért a lengyel munkanélküliek 16 százaléka kap csak segélyt, szemben a régi uniós országok 70-80 százalékos átlagával.

A segély egyébként általában fél évig jár, de azokban a körzetekben, ahol a munkanélküliség 50 százalékkal meghaladja az országos átlagot, 12 hónapig is kapható - olvasható a Világgazdaságban.


  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
  • 2020.02.20recruiTECH Idén minden eddiginél erősebb programmal, számos külföldi (IRL, UK, PL) és hazai előadóval indítjuk útjára a recruiTECH, 2020.02.20-i eseményünket! Várjuk szeretettel a toborzási szakma színe-javát, és mindenkit, aki felelősséget érez a tehetségek megtalálásában. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter