Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Kevesebb az álláskereső Tolnában

Több mint tíz százalékkal csökkent az álláskeresők száma Tolna megyében áprilisban az előző hónaphoz képest - közölte munkerő-piaci elemzésében a Tolna Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja.

A május végén közzétett adatok szerint április 20-án 13 842 álláskereső szerepelt a munkaügyi központ nyilvántartásában, ami az előző havinál 1665 fővel, 10,7 százalékkal kevesebb, az előző év azonos időszakával összehasonlítva pedig 157 fővel, 1,1 százalékkal alacsonyabb létszámot jelent.

A nyilvántartott álláskeresők a gazdaságilag aktív népességének 14,3 százalékát tették ki, ez a márciusi adatnál 1,8 százalékponttal alacsonyabb - olvasható az elemzésben.

Az álláskeresők aránya a dombóvári és a tamási kistérségben volt a legmagasabb, 18,5, illetve 17,6 százalék, a legkisebb pedig a paksi kistérségben, ahol a gazdaságilag aktív népesség 12,1 százaléka volt álláskereső. A paksi mutató alacsonyabb a 12,4 százalékos országos aránynál.

Csökkent a Tolna megyei pályakezdő álláskeresők száma: április végén a munkaügyi központ regiszterében 170 fővel kevesebb, 1904 pályakezdő szerepelt, mint egy hónappa korábban.

Március 20. és április 20. között 769 új álláshelyet jelentettek be a munkaügyi szervezetnél, amelyek nagy része, 481 állás a közfoglalkoztatáshoz kapcsolódott. Márciusban 2427 főre volt igény a közfoglalkoztatási programok részéről.

A munkáltatók az áprilisban bejelentett állások 23 százalékához, 184 álláshoz nem igényeltek állami támogatást, ami az előző havinál 42-vel több. A foglalkoztatók egy évvel korábban 267 olyan munkahelyet jelentettek be Tolnában, amelyhez nem kapcsolódótt munkaügyi támogatás.
  • 2021.05.25HBLF Nemzetközi XMentor Program 4. Kick-off esemény 2021. májusában a HBLF szervezésében negyedszerre indul el díjnyertes Nemzetközi XMentor Programunk, a legbefolyásosabb magyar üzleti vezető nők és nemzetközi mentorok támogatásával. A 2017-ben indult, szervezetek és szektorok közötti programot a női vezetők támogatására hoztuk létre és immár angol és magyar nyelven is elérhető! Open Spotlight Award díjat nyert programunk az út elején járó és már úton lévő női vezetők személyes és szakmai fejlődését támogatja. Nemzetközi, befolyásos és elismert mentor hálózatunkon keresztül a mentoráltak számára vállalatok és szervezetek közötti tudás- és tapasztalatmegosztást biztosítunk, emellett önismereti és szakmai fejlődést, valamint a kapcsolatrendszer bővülését. Részletek Jegyek
  • 2021.05.28Vegyen részt Ön is az EU Sokszínűségi Hónapján! Az Európai Sokszínűségi Hónap az Európai Unió egészében felhívja a figyelmet a munkahelyeken és a társadalmon belül a sokszínűség és a befogadás fontosságára. Elismeri a szervezetek arra irányuló erőfeszítéseit, hogy a munkahelyeken előmozdítsák a sokszínűséget és befogadó munkakörnyezetet alakítsanak ki. Az Európai Bizottság jogalkotási intézkedések révén hosszú ideje elkötelezetten támogatja a sokszínűség és a befogadás előmozdítását, valamint a megkülönböztetés elleni küzdelmet. Az említett intézkedések hozzájárultak az egyenlőség javításához, és emberek milliói számára tették lehetővé, hogy a lehető legjobban kibontakoztathassák a bennük rejlő lehetőségeket. Az EU Sokszínűségi Karta Magyarország - az EU kizárólagos partnerszervezeteként Magyarországon - szeretettel invitál meg mindenkit az EU Sokszínűségi Hónap ingyenes eseményeire. Részletek Jegyek
  • 2021.06.07 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2021.06.19Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter