Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 3 éve

Ki akar kkv-szektorban dolgozni? - 400 cég kínál állást

Elsősorban a fővárosi kis- és közepes vállalkozásokat (kkv) támogatja az Álláshely - lehetőséget mindenkinek állásbörze, amely a meghirdetett munkahelyek betöltésében segít - mondta a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) elnöke.

images

images

Kiss Zoltán hozzátette: a rendezvény május 25-26-án lesz Budapesten, a Bálnában.

Első alkalommal tavaly rendezték meg az eseményt, akkor 5000 álláskereső több száz magyar cég által meghirdetett állás közül válogathatott. A BKIK elnöke szerint idén 300-400 cég hirdeti majd az eseményen betöltetlen állásait, közülük 80-100-an pedig a helyszínen is képviseltetik magukat. A kkv-k és a rendezvényhez kapcsolódó cégek álláshirdetései az allashely.hu honlapon is elérhetők - mondta.

Az állásbörzén egyebek mellett előadások lesznek például a generációs együttműködésekről a munkahelyeken, a tárgyalás kommunikációjáról, a munkahelyi motivációról és stresszről, valamint a vállalkozói ismeretekről.

Kiss Zoltán kiemelte: tavaly Budapesten 793 ezer munkavállaló dolgozott, a főváros foglalkoztatási rátája 69,2 százalék volt.

A BKIK elnöke arról is beszámolt, hogy a kamara a regisztrált vállalkozásokat és az önkéntes kamarai tagokat térítésmentesen hozzásegíti a megfelelő munkaerő megtalálásához. Kiss Zoltán úgy fogalmazott: a kamara segít a vállalkozásoknak az álláshirdetések feladásában és a munkavállalótól várt önéletrajz elemeinek meghatározásában.

Az állásbörzét az idén is a BKIK, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány és Budapest Főváros Kormányhivatala szervezi közösen.
  • 2019.10.18Office Fvck Up Day Az iroda költözés vagy átalakítás során elkövetett bakikról nem szoktunk beszélni, pedig ezekből a történetekből igazán sokat lehet tanulni. Éppen ezért 15 olyan előadót hívunk a nagyszínpadra, akik őszintén mesélnek az elbaltázott projektekről. Részletek Jegyek
  • 2019.11.14Munkajog a HR gyakorlatában Munkajogi ismeretek érthetően, rendszerezve, remek oktató tolmácsolásában! A jogszabályi naprakész tudás mellett a saját kérdéseire is választ kap. Képzésünk munkáltatói és munkavállalói oldalról is hasznos ismereteket nyújt. Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter