Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 4 éve

Ki akar kkv-szektorban dolgozni? - 400 cég kínál állást

Elsősorban a fővárosi kis- és közepes vállalkozásokat (kkv) támogatja az Álláshely - lehetőséget mindenkinek állásbörze, amely a meghirdetett munkahelyek betöltésében segít - mondta a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) elnöke.

images

images

Kiss Zoltán hozzátette: a rendezvény május 25-26-án lesz Budapesten, a Bálnában.

Első alkalommal tavaly rendezték meg az eseményt, akkor 5000 álláskereső több száz magyar cég által meghirdetett állás közül válogathatott. A BKIK elnöke szerint idén 300-400 cég hirdeti majd az eseményen betöltetlen állásait, közülük 80-100-an pedig a helyszínen is képviseltetik magukat. A kkv-k és a rendezvényhez kapcsolódó cégek álláshirdetései az allashely.hu honlapon is elérhetők - mondta.

Az állásbörzén egyebek mellett előadások lesznek például a generációs együttműködésekről a munkahelyeken, a tárgyalás kommunikációjáról, a munkahelyi motivációról és stresszről, valamint a vállalkozói ismeretekről.

Kiss Zoltán kiemelte: tavaly Budapesten 793 ezer munkavállaló dolgozott, a főváros foglalkoztatási rátája 69,2 százalék volt.

A BKIK elnöke arról is beszámolt, hogy a kamara a regisztrált vállalkozásokat és az önkéntes kamarai tagokat térítésmentesen hozzásegíti a megfelelő munkaerő megtalálásához. Kiss Zoltán úgy fogalmazott: a kamara segít a vállalkozásoknak az álláshirdetések feladásában és a munkavállalótól várt önéletrajz elemeinek meghatározásában.

Az állásbörzét az idén is a BKIK, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány és Budapest Főváros Kormányhivatala szervezi közösen.
  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
  • 2020.02.20recruiTECH Idén minden eddiginél erősebb programmal, számos külföldi (IRL, UK, PL) és hazai előadóval indítjuk útjára a recruiTECH, 2020.02.20-i eseményünket! Várjuk szeretettel a toborzási szakma színe-javát, és mindenkit, aki felelősséget érez a tehetségek megtalálásában. Részletek Jegyek
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter