Kiderül, kik lesznek a médiatanácsban"/>
Megjelent: 10 éve

Kiderül, kik lesznek a médiatanácsban

Megválasztja mai ülésnapján az Országgyűlés a médiatanács elnökét és tagjait, valamint a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriumát.

A hétfői ülés Dankó Béla, a Fidesz új országgyűlési képviselőjének parlamenti esküjével kezdődik. A politikus az Állami Számvevőszék elnökévé választott Domokos Lászlót váltja a frakcióban.

A parlament hétfőn kezdi meg a médiát és hírközlést szabályozó törvény módosításának és az ahhoz kapcsolódó országgyűlési határozati javaslatnak a vitáját; ezek intézkednek arról, hogy állami tulajdonba kerüljön a Magyar Televízió Zrt., a Magyar Rádió Zrt., a Duna Televízió Zrt. és a Magyar Távirati Iroda Zrt. vagyonának jelentős része. Aznap folytatja le a Ház az úgynevezett "médiaalkotmány" - a sajtószabadság és a médiatartalmak alapvető szabályairól szóló törvényjavaslat - részletes vitáját is.

Az MTI úgy tudja, hogy a Fidesz Vass Ágnest, Kollarik Tamást, Koltay Andrást és Auer Jánost látná szívesen a Médiatanácsban, míg a KDNP Tirts Tamást, a Jobbik Barkó Bélát, az MSZP Jánosi Györgyöt, az LMP pedig Elek Istvánt jelölte.

A Közszolgálati Közalapítvány kuratóriumába a Fidesz-KDNP Bencze Izabellát, Varga Szilviát, és László Miklóst, a Jobbik Silhavy Mátét, míg az LMP Németh Vladimirt szeretné delegálni. A Népszava szombati számának információi szerint a szocialisták Kránitz Lászlót, a párt volt parlamenti képviselőjét ültetnék a testületbe.

Hétfőn kezdődik az egyes pénzügyi tárgyú törvények módosításának általános vitája. Az indítvány célja a lakáshitelt felvett és nehéz helyzetbe került fogyasztók megsegítése. Az indítvány szerint a lakáshiteleseknek egyebek mellett évente egy ingyenes előtörlesztés és egy ugyancsak ingyenes futamidő hosszabbítás járna.

Az Országgyűlés tervezett napirendje szerint kedden kezdi el a Ház az egyebek közt a legfőbb ügyész jogállását megváltoztató alkotmánymódosítás általános vitáját. A javaslat szerint a legfőbb ügyészt a jelenlegi feles többség helyett kétharmaddal választaná meg az Országgyűlés, és megszűnne a legfőbb ügyész parlamenti interpellálhatósága. Azon nem változtatnak, hogy a legfőbb ügyészhez kérdést továbbra is intézhetnek a képviselők.

Kedden kezdődik a hagyatéki eljárásról szóló törvény módosításának és a kormányhivatalokról szóló törvényjavaslatnak az általános vitája. Ugyancsak kedden kezdik tárgyalni a "bioüzemanyag-törvényt", mely szerint december 5-től minden üzemanyag-forgalmazónak kötelező lenne hatszázaléknyi bioüzemanyagot értékesíteni, ellenkező esetben januártól már büntetést is kellene fizetniük.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Új HR igazgatót nevezett ki a Talentuno

Sokoldalú, számos iparág vállalati kultúráját, valamint a startupok világát is jól ismerő szakember csatlakozott a Talentuno vezetőségéhez:... Teljes cikk

Rigó Csaba Balázs a GVH elnöke 2026-ig

Április közepétől hat évig Rigó Csaba Balázs lesz a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elnöke. A fogyasztók és a verseny tisztaságának védelme... Teljes cikk

Új vezető a Continental budapesti Mesterséges Intelligencia Fejlesztési Központjánál

A német technológiai vállalat, a Continental ADAS üzletágának menedzsmentje Dr. Lóránd Balázst nevezte ki a budapesti Mesterséges Intelligencia... Teljes cikk