Megjelent: 3 hónapja

Kihirdették az év külföldi vállalatvezetőjét

A Budapest Business Journal éves díjátadó gálát kilencedik alkalommal rendezték meg.

Veronika Spanarova nyerte el az Év Külföldi Vállalatvezetője (Expat CEO of the Year) címet a Budapest Business Journal éves díjátadó gáláján, amelyet március 24-én tartottak a Corinthia Hotel Budapest nagytermében. Az eseményt kilencedik alkalommal rendezték meg, a díjátadó ünnepségre üzleti vezetőkből, diplomatákból és döntéshozókból álló közönség gyűlt össze a helyszínen. A díjat annak a Magyarországon dolgozó és élő külföldi cégvezetőnek ítélik oda, aki az előző évben a legtöbbet tett a magyar gazdaság fejlődéséért és nemzetközi elismertségéért. Az első gálára 2015-ben került sor.

Az Év Expat CEO-ját egy öttagú szakmai zsűri választja ki, mindössze 30 perccel a gála kezdete előtt. A zsűri tagjai a kezdetektől fogva részt vevő Lippai-Nagy Írisz, a Magyar Amerikai Kereskedelmi Kamara vezérigazgatója; Joó István, a HIPA vezérigazgatója, Sávos András, a Német-Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke; és Román Balázs, a BBJ vezérigazgatója. A zsűri ötödik helyét az előző évi cím nyertese foglalja el, vagyis Giacomo Pedranzini is beleszólhatott az utódja kiválasztásába.

A Budapest Business Journal emellett új díjat is bevezetett, a Közösségi Díjat (Community Award), amelyet első alkalommal adtak át az Expat CEO of the Year gálán. A díj célja, hogy elismerésben részesítsen egy üzleti vezetőt vagy egy alapítvány vezetőjét a sokszínűség, a befogadás, a fogyatékosság vagy a fenntarthatóság terén tett erőfeszítéseiért.

Az első alkalommal odaítélt Közösségi Díjat Istenesné Solti Andrea, a Shell Hungary Zrt. és a HBLF elnöke nyerte.

Kilenc éve ismerik el az expat üzleti közösség erőfeszítéseit

Miután a vendégek befejezték a gálavacsora főfogását, az est házigazdája, a BBJ főszerkesztője, Robin Marshall bemutatta az idei jelölteket: Veronika Spanarova, a Citi Magyarországért felelős országigazgatója; Andreas Szakácsi, a CLAAS Hungária ügyvezető igazgatója és elnökségének szóvivője; valamint Matt Zeller, a Novartis Magyarország elnöke.

Marshall a gála korábbi győztesei előtt is tisztelgett, megemlítve, hogy tavalyi díjat első olaszként Giacomo Pedranzini, a Kometa 99 Zrt. vezérigazgatója nyerte. A gála COVID okozta 18 hónapos csúszása után Erik Slooten, a Deutsche Telekom IT Solutions Hungary vezérigazgatója lett az év 2021-es Expat CEO-ja. Közvetlen elődje, bár 2020 januárjában nyerte el a díjat, a BlackRock munkatársa, Melanie Seymour volt. 2019-ben Taira-Julia Lammi, az ABB Hungary Kft. ügyvezetője vihette haza a díjat, míg 2018-ban Marc de Bastos Eckstein, a Thyssenkrupp Components Technology Hungary Kft. ügyvezetője kapta a címet. 2017-ben Jörg Bauer, akkor a GE Hungary, 2016-ban Jost Ernst Lammers, a Budapest Airport Zrt. vezetője, az első díjat pedig 2015-ben Javier González Pareja, a Bosch Magyarország vehette át.

Veronika Spanarova nyerte a kilencedik Év Külföldi Vállalatvezetője díjat

"Rendkívül megtisztelő számomra, hogy megkaptam ezt a díjat. A Citi 1985-ben elsőként jelent meg a közép-európai országok között, és a tágabb európai és indiai régióban az egyik legnagyobb műveleti egységként is a legelsők között közt volt. Nagyon szerencsés vagyok tehát, hogy részese lehettem a technológiába, a kutatás-fejlesztésbe és az innovációba történő folyamatos növekedésnek, és részese lehettem ügyfeleink sikerének is, akik közül sokan külföldi befektetők" - jegyezte meg Veronika Spanarova.

Veronika Spanarova

"Minden díj egy csapat elismerése. Hiszem, hogy senki semmit sem tud elérni csak úgy, egyedül, a hálózat és a körülötte lévő emberek támogatása nélkül. A nyitott gazdaságnak és a befogadó üzleti környezetnek, az ügyfeleinknek, valamint az itt dolgozó nagyszerű embereknek és csapatnak köszönhetően tudtunk itt sikeresek lenni. Ezért szeretnék köszönetet mondani a közszféra partnereinek, az Amerikai Kereskedelmi Kamarának, az üzleti szövetségeink, a Magyar Üzleti Vezetők Fórumának és a Budapest Business Journalnak, valamint szeretnék köszönetet mondani az ügyfeleinknek is" - mondta Spanarova.

  • 2023.06.27IFRS Halasztott adó képzés Élő, interaktív, online képzés a nemzetközi beszámolókészítési elvek szerint az adózás számviteli kezeléséről. Fő cél: - a halasztott adó fogalmának megismertetése: mitől halasztott? - a halasztott adó elszámolásának célja és jelentősége - a számítás esetei és gyakorlati példákon keresztüli bemutatása. Részletek Jegyek
  • 2023.09.01I Land gamifikált készségfejlesztés Gamifikált készségfejlesztő e-learning programunk játszva tanít: 30 napon keresztül, napi 20-30 percben egy izgalmas virtuális küldetésen vezetjük végig a résztvevőket. Részletek Jegyek
  • 2023.10.10MŰEGYETEMI ÁLLÁSBÖRZE 150+ KIÁLLÍTÓ, TÖBB SZÁZ ÁLLÁS ÉS SZAKMAI GYAKORLAT VÁR! Kiállítóink hallgatókat, frissdiplomásokat és tapasztalt munkavállalókat is várnak állásajánlataikkal. Részletek Jegyek