Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Kína: keményebb szankciók az illegális bevándorlók ellen

Kína új törvénnyel, keményebb szankciókkal akarja szigorítani az országba illegálisan belépők, illetve a Kínában engedély nélkül tartózkodók, dolgozók ellenőrzését - derült ki a közbiztonsági tárca miniszterhelyettesének pekingi beszámolójából.

A szigorítások vonatkozni fognak a vízumpolitikára, a határellenőrzésre, a hazatoloncolásra - hangoztatta Jang Hua-ning (Yang Huaning) a parlament állandó bizottsága előtt ismertetett jelentésében. Mint mondta, a térségekben, ahol sok a jogellenesen tartózkodó idegen, ideiglenes befogadó táborok létrehozását tervezik.

Jang hozzátette, hogy a hatóságoknak gondot okoz az illegálisan Kínában élők, dolgozók ügyének kezelése, mivel fogva tartásukhoz nincsenek megfelelő helyek, és kevés az idegen nyelvet beszélő rendőr. A külföldiek egy része nem hajlandó igazolni valódi személyazonosságát, és egyes országok nagykövetségei, konzulátusai képtelenek a illetők azonosítására - mondta a miniszterhelyettes.

Jelentéséből kiderült, hogy az érintettek közül a legtöbben a szomszédos országokból érkeztek, s javarészt nyelvoktatási, szórakoztatóipari területen alkalmazzák őket, vagy háztartási alkalmazottként dolgoznak, esetleg fizikai munkát végeznek.

A kínai rendőrség tavaly 20 ezer olyan külföldi esetében járt el, aki illegálisan lépett be az országba, vagy engedély nélkül élt, dolgozott Kínában. A szám a duplája az 1995. évinek. 2011-ben csaknem 600 ezer külföldi élt Kínában hat hónapnál hosszabb ideig, míg 1980-ban mindössze 20 ezren voltak ilyenek. Tavaly hivatalosan 220 ezer külföldi dolgozott az országban, számuk 2000-ben 74 ezer volt.
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
  • 2020.10.16XIII. LEAN FÓRUM - KONFERENCIA A Fórum fókuszai: Lean Vezetés - Lean coaching Ipar 4.0. és a Lean a gyakorlatban Lean Quality – Lean Six Sigma Lean Office - Folyamatfejlesztés Részletek Jegyek
  • 2020.10.22 HR folyamatok/HR kommunikáció/Változásmenedzsment A képzésen összefoglaljuk és rendszerbe helyezzük a HR folyamatokat, megismerkedünk a HR kommunikáció szerepével és témaköreivel, valamint megtudjuk, mit jelent a változásmenedzsment. Kiknek ajánljuk? A képzést azoknak ajánljuk, akik szeretnének fejleszteni a belső kommunikáción, illetve a változások menedzselését hatékonyabbá szeretnék tenni. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter