Megjelent: 14 éve

Kína nem készült fel a tömeges leépítésekre

A gazdasági válság, a felvevőpiacok gyengélkedése, illetve a nagy munkaigényű folyamatok természetes továbbvándorlása még olcsóbb országok felé, a munkanélküliség újabb hullámával szembesíti Kínát, még ha a hivatalnokok a torzító statisztikák mögé bújnak is - írja a China Daily.

Újra napirendre került a munkanélküliség kérdése Kínában. Folytatódik a 2007 végén indult trend, a sok élőmunkát igénylő folyamatokat alacsonyabb bérszínvonalú, az emberi jogok iránt még kevesebb érdeklődést mutató országokba telepítik át. Emellett az észak-amerikai és európai gazdasági lassulás is érzékenyen érinti az exportra épülő gazdaságot. Ez már a második munkanélküliségi hullám Kína legújabb kori történelmében. A kilencvenes években az állami vállalatok átalakítása okozott hasonló problémákat.

A két hullám azonban természetében sok mindenben különbözik. A kilencvenes években az állami vállalatoknál működő szakszervezetek a legtöbb esetben tompítani tudták az érintett, mintegy harmincmillió munkavállaló érdeksérelmeit. A döntően közép- és időskorú állami alkalmazottak a belső szabályozás (az állami szektor reformja) vesztesei lettek.

A most elbocsátottak azonban a globális piacra termelő magáncégek alkalmazottai, döntően tengerparti településeken. Ezek közül soknak a helyén húsz éve még legfeljebb egy halászfalu állt. A gazdasági fellendülés alatt egymás után épültek a karaoke bárok és a golfpályák, azonban a közszolgáltatások fejlesztése terén komoly adósságok halmozódtak fel. E települések vezetői gyakran semmilyen tapasztalattal sem rendelkeznek a gazdasági ciklusok, a visszaesés periódusainak kezelésében.

Az állásukat elvesztőket ma sokkal gyengébb szakszervezeti háló védi, nagy részük pedig be sem volt jelentve hivatalosan a munkaügyi hatóságok felé. Ezt tükrözi, hogy az Emberi Erőforrások és Társadalombiztosítás Minisztériuma október 27-én közzétett jelentése nem mutat lényegi változást az állástalanok számában az év eleji állapothoz képest. A városi munkanélküliségi ráta hivatalosan ma is 4 százalék. Az elmúlt kilenc hónapban azonban nagy gyárbezárásokról és leépítésekről érkeztek hírek a tengerparti térség exportorientált ipari klasztereiből. Az előrejelzések sem biztatóak. Elemzők szerint a hetvenezer hongkongi érdekeltségű ipari vállalat egynegyede még 2008-ban megszünteti működését a Gyöngy-folyó deltájának térségében.

Kína is változik: az ország üzleti sajtója élénken foglalkozik a kérdéssel. Az első lépés a problémákkal való őszinte szembenézés, az elavult, hasznavehetetlen statisztikákra való hivatkozás helyett. Valódi érzékenységet kell mutatni az állásukat vesztettek növekvő tömege felé - zárul a China Daily cikke.

HUMÁN RENT Press
  • 2023.02.16Lean black belt képzés A képzés során a résztvevő megismerhetik azokat a haladó és új lean módszereket, illetve az Ipar 4.0-hoz kapcsolódó fejlesztéseket, amelyek ráépülnek és kiegészítik a korábbi lean ismereteiket, ezzel szélesebb körben tudják a szervezetüknél folyó lean bevezetést támogatni. Részletek Jegyek
  • 2023.02.16CX-Ray elégedettségfelmérés online workshop A munkahelyi hatékonyság az elégedett kollégákkal kezdődik! Skálázható, szűrhető eredmények - tudd meg, munkatársaid szerint, mik a valóban égető problémák! Részletek Jegyek
  • 2023.02.23CX-Ray teljesítményértékelés online workshop Miért fontos a TÉR? Az egyértelmű egyéni és csapat célok és a folyamatos visszajelzés az elkötelezettséget és motivációt kiemelten meghatározó tényezők. Részletek Jegyek
  • 2023.03.22recruiTECH konferencia A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét. Részletek Jegyek
További cikkek
Ezekben a szakmákban érdemes elhelyezkednie annak, aki Olaszországban vállalna munkát

A mérnökök és kiberbiztonsági szakértők Olaszországban is könnyedén találhatnak munkát. Teljes cikk

Fizetéscsökkentéseket jelentett be az Intel

A vezérigazgató fizetése is csökken, az órabéres alkalmazottak bérét nem érinti a lépés. Teljes cikk

Megreformálná a bevándorlási jogszabályait Németország a munkaerőhiány miatt

A könnyítéssel főleg a legalább kétéves szakmai képzést elvégzők élhetnek. Teljes cikk