kapubanner for mobile
Megjelent: 14 éve

Kinevezés a GE igazgatótanácsában

A General Electric Igazgatótanácsa John G. Rice-ot nevezte ki a cég globális tevékenységeinek élére. Rice, aki 2005 óta a GE alelnöke, a GE Egyesült Államokon kívüli növekedéséért felel majd. Rice áttelepül Hongkongba, a kinevezése pedig 2011. január 1.én lesz hatályos - olvasható a vég sajtóközleményében.

"Megnöveljük a globalitás dimenzióját a GE-nél" - mondta Immelt. "A John által irányított csapatok helyismeretünkre és a helyi tehetségek bázisára támaszkodva fogják végrehajtani növekedési és export stratégiáinkat."

"John Rice több mint 20 éve foglalkozik az ügyfelek kiszolgálásával, partnerkapcsolatok kialakításával és ügyletek lebonyolításával világszerte" - jelentette ki Jeff Immelt, a GE elnök-vezérigazgatója. A nemzetközi üzleti és a kormányzati szféra vezetői, valamint munkatársaink is jól ismerik és tisztelik őt.

A globális piacokon eljött a remek lehetőségek időszaka, ezért erősebben decentralizált, gyorsabb és a helyi piacokat jobban ismerő csapatokra van szükségünk.

Az 53 éves Rice az Egyesült Államokon kívüli piacokért felel majd, különös tekintettel az olyan nagy növekedési potenciállal rendelkező piacokra, mint Kína, India, a Közel-Kelet és Brazília. Célja segíteni a GE azon törekvését, hogy a cég piacvezető technológiákkal és szolgáltatásokkal elégítse ki az ügyfelek igényeit.

A fenti piacok nagy részén a GE lokalizációs ("company to country") növekedési stratégiáját alkalmazza, amelynek keretében a cég közvetlenül a kormánnyal működik együtt a helyi igények kielégítésében.

A GE-nél töltött 32 éves pályafutása alatt Rice a GE két legglobálisabb üzletágát, az energetikai (Energy) és a közlekedési (Transportation) üzletágat is irányította már.

2007 óta a GE Technológiai Infrastruktúra divíziójának vezetője, amelybe a repüléstechnikai (Aviation), a közlekedési (Transportation) és az egészségügyi (Healthcare) üzletágak tartoznak.

Ezek az üzletágak mostantól közvetlenül Immeltnek fognak jelenteni, és 2011-től pénzügyi eredményeiket is külön teszik közzé.
  • 2024.06.03Projektmenedzsment képzés A KÉPZÉS CÉLJA: A projektmenedzsment elméletének és gyakorlatának megismertetése a résztvevőkkel. A projektmenedzsment módszereinek begyakorlása példákon és esettanulmányokon keresztül. A résztvevők projektvezetési képességének fejlesztése és felkészítésük projektek önálló, sikeres lebonyolítására. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.05Pénzügyi kimutatások elemzése A képzés során a résztvevők megismerik és elsajátítják a beszámoló elemzés eszközeit és technikáit, képessé válnak egy vállalat vagyoni, pénzügyi és jövedelmi helyzetének komplex megítélésére a nyilvánosan elérhető pénzügyi beszámolók alapján. Betekintést kapnak a vállalati beszámolók megértéséhez elengedhetetlen iparági elemzés eszközrendszerébe és technikáiba.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.10Szakemberből vezető A szerepváltás nézőpontváltással is jár, nem csak névjegykártyád változott meg. Ha szakemberből lettél vezető érdemes feltenned a kérdéseket: Mi a feladatom? Miért vagyok felelős? Mi változott? Ez a képzés abban segít, hogy tisztábban tudd megfogalmazni és megérteni a saját vezetői szerepedet, az ezzel kapcsolatos változásokat és elvárásokat.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.13Tudatos delegálás - vezetői tréning Programunk két fontos vezetői készség fejlesztésére irányul. Az egyik a tudatos delegálás, mint elengedhetetlen vezetői időfelszabadító, munkatárs-fejlesztő készség, a másik az ehhez szükséges asszertív kommunikáció, amely ezt a folyamatot segíti.info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Újra Szűcs Zsuzsanna lett a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke

Közgyűlésén ismét Szűcs Zsuzsannát választotta meg elnöknek a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ). A tagság szavazatai alapján a... Teljes cikk

Vezetőváltás a Central Médiacsoportnál

A Central Médiacsoport folytatja szervezeti átalakulását. Július 1-től csatlakozik a vállalat felsővezetéséhez Petr Bednar, aki korábban Csehország... Teljes cikk