Megjelent: 6 éve

Kirúgták az Origo főszerkesztőjét

A lap új tartalomfejlesztési koncepcióról beszél, újsághírek szerint viszont politikai okok, Lázár János sértettsége állnak Sáling Gergő, az Origo főszerkesztőjének elbocsátása mögött.

A hírek szerint hétfőn még hosszú távú tervekről tárgyalt, este pedig felmondtak az Origo főszerkesztőjének, Sáling Gergőnek. A lap közleménye a tartalmi struktúra átszervezésével indokolja kirúgást, a 444.hu viszont arról írt, hogy politikai okok állhatnak a váratlan döntés mögött.

A lap munkatársa, a Gőbölyös Soma díjas oknyomozó újságíró, Pethő András derítette ki, hogy Lázár János miniszterjelölt másodmagával hozzávetőleg hét vendégéjszakát kétmillió forintért töltött el külföldi kiküldetéseken. Lázár a cikkekre adott sértett válaszában nevesítette is az újságírót, és visszafizette a luxusszállodákra kiadott összeget.

„Az Origo Zrt. a változó médiafogyasztási szokásokhoz alkalmazkodva nagyobb hangsúlyt kíván fektetni az integrált tartalom előállítás stratégiájának megvalósítására, ezért átszervezi az eddigi tartalomirányítási szervezetét” – írják. Sáling Gergő 12 éve volt az Origo munkatársa, újságíróként kezdte, volt a Hírek rovat vezetője, 2013 novembere óta dolgozott főszerkesztőként. Most közös megegyezéssel távozik.

Helyét Pálmai L. Ákos veszi át, aki négy éve dolgozik az Origo Zrt. Televíziós és Webvideó üzletág irányítójaként. Ez idő alatt stabilizálta, majd bővítette a médiavállalat kábeltelevíziós piaci részesedését, kreatív tartalmi és üzletfejlesztési modelljei hozzájárultak a vállalat eredményességéhez – írja az oldalon közzétett közlemény.

444.hu / Origo.hu
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter