Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 10 éve

KISOSZ: bővítenék a SZÉP-kártya felhasználási körét

A Kereskedelmi és Vendéglátó Vállalkozók Országos Szövetsége (KISOSZ) Somogy megyei tagszervezete kezdeményezi, hogy az érdekképviselet folytasson tárgyalásokat a kormánnyal az új Széchenyi Pihenő Kártya felhasználásának bővítéséről.

images

A szervezet szerint a jelenlegi szabályozás hátrányosan érinti a kiemelt üdülőkörzetek mikro- és kisvállalkozásait - közölte Kertész Rezső, a szervezet társelnöke hétfőn sajtótájékoztatón Siófokon.

A KISOSZ somogyi szervezete sajtótájékoztatóján azt jelentette be, hogy az országban elsők közt indítanak hatféle képzést uniós támogatással a térség mikro- és kisvállalkozóinak, családi vállalkozásoknak azzal a céllal, hogy csökkenjen a szabálysértések száma. Kertész Rezső beszámolója szerint az elmúlt években 100 ellenőrzésből 60-70 esetben találtak kifogásolnivalókat a hatóságok a vállalkozóknál, ami igen rossz arány, és súlyos bírságokat vont maga után.

A szabálysértések zöme a gyakran változó jogszabályokkal kapcsolatos tájékozatlanságból eredt. A KISOSZ Somogyban a vállalkozói igények felmérése után szervezte meg a főként munkaügyi előírásokról, fogyasztóvédelemről, élelmiszerbiztonságról, és - higiéniáról szóló képzéséket úgy, hogy a balatoni főszezonra már felkészülhessenek, és jogkövetőkké váljanak az érintettek. A pályázati támogatás révén nemcsak a vállalkozók, hanem kedvező kondíciókkal az alkalmazottaik és segítő családtagjaik is képzésekben, az Országos Képzési Jegyzékben szereplő, bizonyítványt adó továbbképzésben részesülhetnek, illetve szakmai tanúsítványt adó tréningeken vehetnek részt.

A rendezvényen Kertész Rezső arról is beszámolt, a hosszú bizonytalanság után örömmel fogadta a szervezetük, hogy elkészült a Széchenyi Pihenő Kártyáról szóló rendelet. Hozzátette, sajnálattal vették tudomásul, hogy hiába jelezték január óta a mikro- és kisvállalkozók igényeit, az nem jelent meg a rendeletben. Az új kártya elfogadóhelyeivé csak szálláshellyel rendelkező szolgáltatók válhatnak, ami kizárja a körből a mikro - és kisvállalkozókat, miközben a balatoni üdülőkörzet jellemzője, hogy sok a magánszálláshely, amelyek vendégkörét éttermek látják el, de nem közös vállalkozásban.

A somogyi tagszervezet ezért kezdeményezni fogja a KISOSZ keddi, balatonfüredi országos tanácsülésén, hogy az érdekvédelem forduljon kéréssel és javaslattal a kormányhoz. Ennek lényege a kompromisszum lenne, miszerint a Széchenyi Pihenő Kártya elfogadóhelyei közé vegyék fel a kiemelt üdülőkörzetek azon színvonalas vendéglátó-ipari egységeit, amelyeknek megállapodása van vagy utazási irodákkal, vagy szálláshelykiadókkal, beleértve a nem kereskedelmi szálláshelynek számító magánszálláshely-kiadókat is - mondta a szervezet társelnöke.
  • 2020.11.17Toborzás a LinkedIn-en és a Facebook-on - ONLINE A Toborzás a LinkedIn-en és a Facebookon 1 napos workshopon délelőtt kérdést kaphat LinkenInnel kapcsolatos kérdéseire, szó lesz továbbá a vállalati oldal fontos elemeiről, karrieroldalról és oldal-analitikákról. Délután példákkal színesítve ismerkedhet meg a kampánykezeléssel, kapcsolati háló felépítésének kérdéseivel és egyéb, Facebookkal kapcsolatos funkcióval. Részletek Jegyek
  • 2020.11.23Művezető képzés A művezetők szakmai továbbképzése a vezetői feladataik eredményes és hatékony ellátására. A résztvevők vezetői, problémamegoldási és termelékenységfejlesztési készségeinek fejlesztése konkrét feladatokon, szituációs játékokon, esettanulmányokon keresztül. Részletek Jegyek
  • 2020.12.05 Teljesítménymenedzsment és motiváció A résztvevők megtanulják, beosztottjaik teljesítményére ható területek helyes menedzselését. Képessé válnak akár munkavégzés közben hatásos, rövid coaching beszélgetések levezetésére. Megismerik a teljesítmény menedzsment eszközrendszerét. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Szeptemberben stagnált a foglalkoztatás a GKI szerint

A részmunkaidőben foglalkoztatottak aránya 6-7 százalék volt. Teljes cikk

Agrárminiszter: újra vonzóvá kell tenni az agrárszakmákat!

Nagy István agrárminiszter az agrárszakképzés fontosságáról és a szakma jövőjéről beszélt Csongrádon. Teljes cikk

Ezek a cégek a munkahelyen biztosítják az influenzaoltást a dolgozóknak

A koronavírus-járvány második hullámában vagyunk, de közeleg az influenzaszezon is. Több vállalat is a helyszínen biztosítja az influenzaoltást... Teljes cikk