Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Konferencia a nők és a női vállalkozások szerepéről

A vállalkozások jelentik az európai gazdaság gerincét, fontos szerepet játszanak a foglalkoztatás növelésében, a nők és a női vállalkozások erejét pedig jobban ki kell használni - hangsúlyozták a Fidesz és az Európai Néppárt női tagozatának vezetői a pénteki budapesti Nők és vállalkozások című konferencia kapcsán.

images

Pelczné Gáll Ildikó európai parlamenti képviselő, a Fidesz női tagozatának elnöke a konferencia előtt tartott sajtótájékoztatón elmondta: számos kutatás bizonyítja, hogy a női foglalkoztatás és a női vezetők aránya között erős korreláció van. Hangsúlyozta: minden tagállamnak fontos célja, hogy a foglalkoztatást növelje, munkahelyeket teremtsen, ez azonban nemcsak esélyegyenlőségi, hanem versenyképességi kérdés is.

Doris Pack, az Európai Néppárt nőtagozatának elnöke szerint jobban ki kellene használni a nőkben, női vállalkozásokban rejlő lehetőségeket.

Pelczné Gáll Ildikó kifejtette: az EU-ban átlagosan 1000 lakosra 40 vállalkozás jut, míg Magyarországon magasabb ez a szám, 50 vállalkozás jut ezer emberre. Hozzátette: a vállalkozások szempontjából létfontosságú a jó tervezés, a kiszámíthatóság, a túlzott kockázat elkerülése, különösen a jelenlegi, gyorsan változó körülmények között.

Elmondta, hogy a pénteki konferencia - amelyet a Konrad Adenauer Alapítvány, valamint a Fidesz és az Európai Néppárt női tagozata közösen rendez - véleménycserére szolgál a női vállalkozások témakörben.

Doris Pack arról is beszélt, hogy tapasztalataik szerint a fejlesztési segélyben részesülő államokban kölcsönt kapó és vállalkozást indító nők sikeresek lesznek, a hitelt vissza tudják fizetni.

Az európai helyzet kapcsán emlékeztetett arra, hogy az Európa 2020 stratégiának is fontos célja a foglalkoztatás növelése, a képzés erősítése.

A képviselő szólt arról is: reméli, hogy a Fidesz listájáról ismét legalább négy nő jut az Európai Parlamentbe a következő ciklusban.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
50 milliárd forintos pályázat hazai mikro-, kis- és középvállalkozásoknak

A kiírásra az 5 és 249 fő közötti munkavállalót foglalkoztató vállalkozások nyújthatnak be pályázatot. Teljes cikk

Kölcsönzött munkaerőt keres az elbocsátottak helyére az oroszlányi Wescast

Munkaerő közvetítő cégen keresztül toboroz dolgozókat a Wescast, mely a szakszervezet szerint 180 embert bocsátott el nemrég. Teljes cikk

Augusztus 31-ig lehet pályázni a munkahelyvédelmi programra

Van olyan nagyvállalat, amelyik 3500 dolgozójával vesz részt a programban - mondta el Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár. Teljes cikk