Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő Megjelent: 3 éve

Konferencia az Innovatív Diákfoglalkoztatás tükrében

A PannonDiák Iskolaszövetkezet 2012-ben alakult a 20 éves tapasztalattal rendelkező Pannonjob Kft.  stratégiai együttműködő partnereként.  A Szövetkezet - a hagyományos diákfoglalkoztatáson túl - nagy hangsúlyt fektet a gyakornoki programokra, elsősorban erre a területre fókuszál mind szolgáltatási portfólióját, mind jelölt adatbázisát, valamint együttműködő partnereit, intézményi kapcsolatait tekintve.

„Igyekszünk innovatív módon előremozdítani a tágabb értelembe vett diákfoglalkoztatást” – emelte ki a Szövetkezet ars poetica-ját Farkas Margit üzletfejlesztési manager.

„A tavalyi évben egy új, komplex gyakornoki programot indítottunk útjára, mely számos integrációs lehetőséggel segíti, illetve kijelölt mentorokkal támogatja a sikeres együttműködést partnerünk és a gyakornokok között.”

A PannonDiák büszke arra, hogy létrehozta az ún. POP-ot (PannonDiák Oktatási Program), mely egyedülálló módon komplex és specifikus előadásokat foglal magába a továbbtanulás küszöbén, valamint a munkaerő piacra lépés előtt álló diákok számára.

„2016 tavaszán indítjuk útjára Generáció management tréningünket a Pannonjob Kft. együttműködésében, mellyel a vállalatokon belüli generációk közötti megértést és nyitott együttműködést kívánjuk elősegíteni.” – tette hozzá Farkas Margit.

A Szövetkezet - a piacon szintén egyedi koncepció alapján – 2016 áprilisában egy saját konferenciát is szervez „Bekapcsolunk a munka világába HR konferencia és Z generációs állásbörze” néven. A rendezvény célja, hogy a humánerőforrással foglalkozó vezetők, szakértők, az üzleti élet döntéshozói, valamint a munkaerőpiacra lépő generáció képviselői egy közös platformon találkozhassanak, cserélhessék ki gondolataikat.

Azokat a hallgatókat várják elsősorban, akik már főiskolás, egyetemi éveik alatt szeretnének szakmai tapasztalatot szerezni, gyakornoki munkakörökben kipróbálni magukat, illetve akár szívesen részt vennének próbainterjúkon is. Ezen felül a diákoknak lehetőségük lesz megismerkedi egyéb kiválasztási módszerekkel (pl. Assessment Center, grafológiai elemzés), beszélgetni a kiállító cégek HR-es kollégáival, ezáltal közelebb kerülni a valós munkaerőpiachoz.

„Várjuk továbbá azon HR területen dolgozó kollégákat, akik szeretnének többet megtudni a duális képzésről, a hallgatói szerződésről, a generáció menedzsmentről, a generációk különbségeiről és további aktuális témákról.” – tette hozzá a Szövetkezet vezetője.

Előadások:

10:00 „Jogi útvesztők a diákfoglalkoztatásban”
Garamvölgyiné Gáspár Andrea
Oktatási Hivatal - Szakmai Gyakorlatok és Duális Képzések Osztálya - osztályvezető


Cégvezetők és HR szakemberek, valamint a továbbtanulás küszöbén álló diákok is választ kaphatnak kérdéseikre az újnak számító képzési rendszer kapcsán, az előadás során a duális képzés, hallgatói szerződések, a diákfoglalkoztatás egyéb lehetőségei kerülnek középpontba.

11:15 „Kapunyitás, önbizalom, önértékelés”
Dr. Hevesi Kriszta
Egészségfejlesztő szakpszichológus, ELTE oktató


Konferenciánk keretében a kapunyitási pánik témát körbejárva, önértékelés és önbizalom témakörben tart előadást.

12:15 „Generáció menedzsment, integrációs kihívások a munka világában”
Katona Gábor
Pannondiák Iskolaszövetkezet


„Generációs különbségek mindig is voltak! A fiatalabb lázad az idősebbek szokásai, normái és elméletei ellen, nincs ebben semmi különös…”
Sokan gondolkodnak így az „Y” és az egyre felnövekvő „Z” generációról, s tekintik már-már túlzásnak a téma kapcsán felmerülő mélylélektani és szociokulturális kérdéseket és megoldási javaslatokat. Csupán nevelésről van szó, vagy egy mindent átható, sokkal komplexebb „változáscsokorról”?
Milyen kihívásokat és változásokat követel az együttműködés, a különböző generációk sikeres integritása? Mit tehet egy cégvezető és hogyan alkalmazkodjanak az idősebb és fiatalabb munkavállalók egymáshoz?

12:45 Gyakornoki Program bemutatása, tapasztalatok első kézből
Már végzett hallgatók osztják meg benyomásaikat, élményeiket

A Pannondiák Iskolaszövetkezet 2015 őszén komplex gyakornoki programot vezetett be, mely a diákfoglalkoztatás egy teljesen új, innovatív megközelítése. Célunk, hogy tudatos utánpótlás tervezést biztosítsunk partnereink számára a legkülönbözőbb területeken, valamint segítsük és motiváljuk a hallgatókat a tudatos karriertervezésre, sikeres pályakezdésre.

„Bekapcsolunk a munka világába HR konferencia és Z generációs állásbörze”

Időpont: 2016.04.14.
Helyszín: Gábor Dénes Főiskola
Cím: 1119 Budapest, Mérnök u. 39.


Partnerintézményeink – Gábor Dénes Főiskola, Zsigmond Király Főiskola, Óbudai Egyetem, Kodolányi János Főiskola, Károli Gáspár Református Egyetem - oktatói és hallgatói, valamint a PannonDiák Iskolaszövetkezet regisztrált diákjain kívül más intézmények tanulóit és HR szakembereket is nagy szeretettel várjuk. A rendezvényen való részvétel nyílt, mind a diákok, mind az érdeklődő HR munkatársak számára ingyenes.
Follow hrportal_hu on Twitter

Csökken a ki nem fizetett számlák összege a magyar gazdaságban

A Magyarországon működő közép és nagyvállalatok között a halasztott fizetést adó cégek 89%-ának volt nem fizető ügyfele az elmúlt évben - derült ki a 3. Országos Kereskedelmi Hitelkockázati Konferencián. Az „Illúzió és valóság az üzleti életben” alcímű rendezvényen a hazai élet közel 150 meghatározó vállalatának kockázatkezeléssel foglalkozó vezetői vettek részt. Bár a cégek fizetési hajlandósága hazánkban javult az elmúlt években, az Európai Uniós átlagot jelentősen meghaladó utólagos fizetésű számlaarány stratégiai fontosságúvá tette a kockázatkezelés területét. tovább..

További cikkek
67 évre emelték a nyugdíjkorhatárt Horvátországban

A horvát kormány szerdai ülésén elfogadta a nyugdíjreformról szóló törvénytervezetet, és 2033-ra hozná előre a 67 éves nyugdíjkorhatár... Teljes cikk

Munkahelyteremtésre kaptak pénzt, mégsem arra költötték a cégek

Hárommilliárd forintot kapott a külügyi tárcától munkahely-teremtésre három cég, amely nem is akart munkahelyet teremteni. Éves szinten egyébként... Teljes cikk

A belgák is több tízezer munkahelyet veszítenének a Brexiten

Csaknem 26 ezer munkahelyet sodorhatna veszélybe Belgiumban az Egyesült Királyság rendezetlen, megállapodás nélküli kiválása az Európai Unióból -... Teljes cikk

EU-csúcs ideje alatt beteget jelentettek a brüsszeli rendőrök

A nyugdíjreform, a fizetett szabadságra vonatkozó szabályok és a munkaerőhiány miatti túlterheltség ellen tiltakoznak. Teljes cikk

Y és Z generációs motiváló eszköz

Az évek múlásával arányosan fiatalodik a munkavállalói generáció, ezáltal még nagyobb a HR-es szakemberek kihívása, nem csak a toborzás, de a... Teljes cikk

Kapcsolódó tartalmaink 1 2 3 Bezár