Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 éve

Kórházösszevonás a fővárosban: 141-en maradhatnak munka nélkül

A Fővárosi Közgyűlés úgy döntött, hogy összevonják a Szent István Kórházat és a Szent László Kórházat. Ennek eredményeképpen 141 betöltött állás megszüntethető, és a működési költség több mint 300 millió forinttal csökkenthető.

A Szent István Kórház menedzsmentje 2006 augusztusában elkészítette a két intézmény összevonásáról szóló javaslatot, amelyre a Fővárosi Közgyűlés Egészségügyi Bizottsága tavaly augusztusban elvi jóváhagyását adta.

Ezután a Szent István Kórház menedzsmentje elkészítette a részletes megvalósíthatósági tanulmányt. Az előterjesztést a Fővárosi Közgyűlés elfogadta.

Az összevonás célja, hogy megszüntethessék a jelenlegi, rossz hatékonysággal működő párhuzamos szolgáltatásokat, és hosszú távon biztosítsák a fertőző betegek ellátásának finanszírozását, emellett teljes körűvé tegyék a dél-pesti betegek onkológiai ellátását.

A közgyűlési döntés értelmében a Fővárosi Szent László Kórház mint önálló költségvetési intézmény 2007. június 30-val megszűnik, jogutódja a Szent István Kórház és Rendelőintézet lesz.


inforadio.hu
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
A KSH szerint nőtt a turizmusban dolgozók átlagkeresete

A KSH turizmus, vendéglátás 2018-ról szóló elemzése szerint az ágazat teljesítménye 2013 óta folyamatosan emelkedik - írja az MTI. Teljes cikk

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara szerint 20 százalékos a szakemberhiány

A KSH adatai szerint az egészségügyben 5 százalék körüli a szakemberek hiánya, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara felmérése viszont a KSH... Teljes cikk

Ennyit keresnek a diákok az élelmiszer áruházakban

Diákként idén nyáron csak az nem tud elhelyezkedni a munkaerőpiacon, aki nem akar - írja a penzcentrum.hu. Teljes cikk