Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 13 éve

Kórházösszevonás a fővárosban: 141-en maradhatnak munka nélkül

A Fővárosi Közgyűlés úgy döntött, hogy összevonják a Szent István Kórházat és a Szent László Kórházat. Ennek eredményeképpen 141 betöltött állás megszüntethető, és a működési költség több mint 300 millió forinttal csökkenthető.

A Szent István Kórház menedzsmentje 2006 augusztusában elkészítette a két intézmény összevonásáról szóló javaslatot, amelyre a Fővárosi Közgyűlés Egészségügyi Bizottsága tavaly augusztusban elvi jóváhagyását adta.

Ezután a Szent István Kórház menedzsmentje elkészítette a részletes megvalósíthatósági tanulmányt. Az előterjesztést a Fővárosi Közgyűlés elfogadta.

Az összevonás célja, hogy megszüntethessék a jelenlegi, rossz hatékonysággal működő párhuzamos szolgáltatásokat, és hosszú távon biztosítsák a fertőző betegek ellátásának finanszírozását, emellett teljes körűvé tegyék a dél-pesti betegek onkológiai ellátását.

A közgyűlési döntés értelmében a Fővárosi Szent László Kórház mint önálló költségvetési intézmény 2007. június 30-val megszűnik, jogutódja a Szent István Kórház és Rendelőintézet lesz.


inforadio.hu
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
70 éves munkavállaló is dolgozik egy esztergomi autógyárban

A Deutschlandfunk arról ír, hogy Magyarországon a súlyosbodó munkaerőhiány miatt a nyugdíjasok kénytelenek dolgozni - szemlézi riportjában a Klubrádió. Teljes cikk

Miért vállalunk részmunkaidős állást?

Az Eurostat friss jelentése szerint 31,2 millió 20-64 év közötti nő, valamint 9,5 millió ugyanebben az életkorban lévő férfi dolgozott... Teljes cikk

Ennyit kell fizetnie annak, aki már nem tanul, de még nem dolgozik

Azoknak a fiataloknak, akik szeptembertől nem tanultak tovább, de még nem tudtak elhelyezkedni, decembertől saját maguk után egészségügyi... Teljes cikk