Megjelent: 13 éve

Kórházösszevonás a fővárosban: 141-en maradhatnak munka nélkül

A Fővárosi Közgyűlés úgy döntött, hogy összevonják a Szent István Kórházat és a Szent László Kórházat. Ennek eredményeképpen 141 betöltött állás megszüntethető, és a működési költség több mint 300 millió forinttal csökkenthető.

A Szent István Kórház menedzsmentje 2006 augusztusában elkészítette a két intézmény összevonásáról szóló javaslatot, amelyre a Fővárosi Közgyűlés Egészségügyi Bizottsága tavaly augusztusban elvi jóváhagyását adta.

Ezután a Szent István Kórház menedzsmentje elkészítette a részletes megvalósíthatósági tanulmányt. Az előterjesztést a Fővárosi Közgyűlés elfogadta.

Az összevonás célja, hogy megszüntethessék a jelenlegi, rossz hatékonysággal működő párhuzamos szolgáltatásokat, és hosszú távon biztosítsák a fertőző betegek ellátásának finanszírozását, emellett teljes körűvé tegyék a dél-pesti betegek onkológiai ellátását.

A közgyűlési döntés értelmében a Fővárosi Szent László Kórház mint önálló költségvetési intézmény 2007. június 30-val megszűnik, jogutódja a Szent István Kórház és Rendelőintézet lesz.


inforadio.hu
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter