Megjelent: 12 éve

Korrupció miatt kivégeztek egy kínai banki vezetőt

Kivégezték az egyik legnagyobb kínai kereskedelmi bank pekingi informatikai osztályának volt vezetőjét, akit tavaly ítéltek halálra csúszópénzek elfogadása és sikkasztás miatt.

Az MTI tudósítása szerint az ítéletet kedden hajtották végre az 50 éves Ven Meng-csién, aki a bíróság szerint 1999 és 2004 között bizonyíthatóan összesen 15 millió jüannal (1,8 millió dollárral) károsította meg a Kínai Mezőgazdasági Bankot (ABC) és informatikai beszállítóit.

2006 első felében a négy legnagyobb kínai kereskedelmi bank közé sorolt ABC 64 munkatársától vált meg és 1300 további alkalmazottja ellen hozott fegyelmi intézkedéseket egy számviteli vizsgálat után, amely 51,6 milliárd jüan - csaknem 6,5 milliárd dollár - értékben tárt fel "szabálytalanságokat" gazdálkodásában.

  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter