Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Korrupciós botrány az orvostudományi karon

Vesztegetés gyanújával 12 személyt vett őrizetbe szerdán a horvát rendőrség a zágrábi orvostudományi karon, köztük egy anatómiaprofesszort, két tanársegédet és több egyetemistát - jelentette a helyi média.

A rendőrség egyelőre nem közölt részleteket, horvát hírportálok szerint az akciót több hónapos nyomozás előzte meg. Nem hivatalos források szerint az őrizetbe vett személyeket azzal gyanúsítják, hogy pénzért adták-vették az anatómiavizsgát, amely a legnehezebbnek számít az első évfolyamon.

A horvát közszolgálati televízió (HRT) híradójában Davor Milicic dékán megerősítette, hogy az őrizetbe vett személyek között van az egyik anatómiaprofesszor és két asszisztense.

A HRT szerint a mostani eset a 2007-ben indított Index fedőnevű akció folytatása, amelynek keretében akkor a közlekedési és a közgazdasági kar tanárait és diákjait vették őrizetbe. Az ügyben eddig öt vádemelés történt, több tucat egyetemi oktató, hallgató, közvetítő és családtag ül a vádlottak padján. Az ügyek közül egy esetben hozott jogerős ítéletet a bíróság, kilenc egyetemi oktatót és négy közvetítőt feltétel nélküli börtönbüntetéssel sújtva. Tizenhét személy feltételes büntetést kapott.

  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter