Megjelent: 10 éve

Közel húszezer felnőtt léphetett előbbre tanulással

images

images

- Köszönettel tartozom önöknek, amiért ezt a lehetőséget biztosították számomra. Gondolom, rajtam kívül még nagyon sok embernek visszaadták a reményt, hogy munkát kaphat a képzés után - írta a miskolci Vad Miklósné az élethelyzetében bekövetkezett változást firtató kérdőívre. Ő az egyike annak a 19 837 felnőttnek, aki a Lépj egyet előre! program második ütemében fejezte be az általános iskolát, vagy szerezte meg ingyen az első szakmáját.

- Immár bebizonyosodott, hogy hazánkban a legsikeresebb munkaerő-piaci, felzárkóztató felnőttképzési projekt a Lépj egyet előre! - összegzi dr. Soós Adri­anna, a programot koordináló Foglalkoztatási és Szociális Hivatal főigazgató-helyettese.

A több mint 40 ezer jelentkező között viszonylag nagy arányban voltak az állásnélküliek, annak ellenére, hogy a Lépj egyet előre! kezdettől fogva a foglalkoztatási státusztól függetlenül fogadta a jelentkezőket - írja a Metropol.

A képzés forrását az Európai Unió és a hazai állami társfinanszírozás biztosította, a 10, 665 milliárd forintból 131 képző intézményben 1102 tanfolyamon 128 féle képzés valósult meg és 71 féle országos hiányszakmában folyt oktatás.

- Úgy vélem, ez a felnőttképzési program, amelyben a hiányszakmákra, főleg a fizikai szakmákra való képzést támogattuk, az elmúlt időszakban nemcsak ismertté vált a potenciálisan érintettek körében, hanem társadalmi elismertséget, rangot is kapott. Minden esélyünk megvan arra, hogy a folytatás még sikeresebb legyen - hangsúlyozta dr. Soós Adri­anna.

Metropol
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter