Megjelent: 11 éve

Közel húszezer felnőtt léphetett előbbre tanulással

images

images

- Köszönettel tartozom önöknek, amiért ezt a lehetőséget biztosították számomra. Gondolom, rajtam kívül még nagyon sok embernek visszaadták a reményt, hogy munkát kaphat a képzés után - írta a miskolci Vad Miklósné az élethelyzetében bekövetkezett változást firtató kérdőívre. Ő az egyike annak a 19 837 felnőttnek, aki a Lépj egyet előre! program második ütemében fejezte be az általános iskolát, vagy szerezte meg ingyen az első szakmáját.

- Immár bebizonyosodott, hogy hazánkban a legsikeresebb munkaerő-piaci, felzárkóztató felnőttképzési projekt a Lépj egyet előre! - összegzi dr. Soós Adri­anna, a programot koordináló Foglalkoztatási és Szociális Hivatal főigazgató-helyettese.

A több mint 40 ezer jelentkező között viszonylag nagy arányban voltak az állásnélküliek, annak ellenére, hogy a Lépj egyet előre! kezdettől fogva a foglalkoztatási státusztól függetlenül fogadta a jelentkezőket - írja a Metropol.

A képzés forrását az Európai Unió és a hazai állami társfinanszírozás biztosította, a 10, 665 milliárd forintból 131 képző intézményben 1102 tanfolyamon 128 féle képzés valósult meg és 71 féle országos hiányszakmában folyt oktatás.

- Úgy vélem, ez a felnőttképzési program, amelyben a hiányszakmákra, főleg a fizikai szakmákra való képzést támogattuk, az elmúlt időszakban nemcsak ismertté vált a potenciálisan érintettek körében, hanem társadalmi elismertséget, rangot is kapott. Minden esélyünk megvan arra, hogy a folytatás még sikeresebb legyen - hangsúlyozta dr. Soós Adri­anna.

Metropol
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Minden budaörsi óvodai és bölcsődei dolgozót leteszteltek koronavírusra

A fertőzött dolgozókat két hétre karanténba helyezték - közölte a budaörsi önkormányzat. Teljes cikk

A magyar dolgozók többségének alig maradt szabadsága a járvány miatt

Egy felmérés szerint a dolgozók 14 százaléka semmilyen nyaralást nem tervez a nyárra. Teljes cikk

A cél a gazdaságvédelem és a munkahelyek megőrzése - ismertették a 2021-es költségvetést

A kormány létrehozta az egészségbiztosítási és járvány elleni védekezési alapot, háromszori emelést kapnak a nyugdíjasok. Teljes cikk