Megjelent: 4 éve

Lányokat toboroz duális képzésére a Mercedes-Benz

A Daimler AG. stratégiai törekvése, hogy a nők is mind nagyobb számban vállaljanak munkát a német márka autógyáraiban. A vállalat a Girl’s Day elnevezésű nyílt napon népszerűsítette a pályaválasztás előtt álló lányok számára az autóipari szakmákat - tájékoztatták portálunkat.

Négy szakmába kaptak betekintést a pályaválasztás előtt álló és az autóipar iránt érdeklődő általános iskolás lányok kedden a Mercedes-Benz Oktatási Központ nyílt napján Heliporton. A kecskeméti autógyár a németországi tapasztalatoknak megfelelően szeretné növelni a hölgyek arányát a gyártásban. A Girl’s Day elnevezésű programot német mintára 2013-ban rendezték meg először Kecskeméten.

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. a Gáspár András és a Kandó Kálmán Szakközépiskola és Szakiskolákkal együttműködve 2016 szeptemberében is elindítja gyakorlatorientált duális képzését.
A Daimler AG sokféle formában segíti a szakiskolai tanulók és főiskolai hallgatók bevonását a munka világába. Ennek egyik formája a duális képzési rendszerben való részvétel, aminek a meghonosításában úttörő szerepet vállalt a Mercedes-Benz kecskeméti gyára. A 2011 óta sikeresen működő program hosszú távon kínál versenyképes ismereteket a szakiskolától egészen főiskoláig. A duális szakképzésre és főiskolai képzésre is sokszoros a túljelentkezés. 2014 májusában végzett az első 28 középiskolai tanuló, akik mindannyian állásajánlatot is kaptak a Mercedes-Benz gyárában. Tovább erősíti a vállalat reputációját, hogy az idén a kecskeméti gyár lett Magyarország legvonzóbb munkaadója a Randstad országos felmérése alapján.

A Daimler AG. stratégiai törekvése hazánkban is az, hogy tehetségükkel és szorgalmukkal a lányok is mind nagyobb számban járuljanak hozzá a Mercedes-Benz magyarországi eredményességéhez. E célt szolgálta a keddi nyílt nap, amire a város négy általános iskolájából mintegy hatvanan érkeztek.

A diákokat Melanie Ebert, a HR-osztály toborzásért felelős vezetője köszöntötte. Később járműkarosszéria-előkészítő és felületbevonó, a gépjármű mechatronikus, a mechatronikus karbantartó és a szerszámkészítő szakmákkal ismerkedtek meg a fiatalok. Tették mindezt tanulók vezetésével, játékosan: különféle alakzatokat fújtak a motorháztetőre, egyszerűbb méréseket végeztek, fémkarikát hajtottak egy kanyargós pályán, különböző formákat hajtogattak alumíniumból. Az érdeklődő lányok termelésben dolgozó nő művezetőkkel is találkozhattak - írják közleményükben.
  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter