Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 12 éve

Leépít a közszféra vagy nem?

Nem tervez újabb elbocsátást a kormány a közszférában idén, a háromezer fős létszámcsökkentés a tavaly megkezdett leépítések 2008-ra áthúzódó hatása - tájékoztatta közleményben az MTI-t a Kormányszóvivői Iroda.

A Kormányszóvivői Iroda a Magyar Nemzet cikkére reagált, amelyben az állt, hogy az idén újabb három ezer közszolga elbocsátást tervezi a kabinet.

"Nem tervez újabb elbocsátást a kormány a közszférában. A háromezer fős létszámcsökkentés a tavaly megkezdett leépítések 2008-ra áthúzódó hatása" - áll a közleményben, amely nyomatékosítja: 2006-ban és 2007-ben megtörtént a közszférában a szükséges létszám-racionalizálás, s az említett "Háromezer fős létszámcsökkentés a tavaly megszületett döntések idei évre áthúzódó hatása". Magyarázatként hozzátették: a közszférában egyedi módja van a felmentésnek, az elbocsátásnak, ezért történhet meg, hogy a tavalyi létszámleépítés az idei évre is hatással van.

A közlemény felhívta a figyelmet a Pénzügyminisztérium honlapján olvasható konvergenciaprogramra, amely tartalmazza a közszféra létszámcsökkentésével kapcsolatos információkat. Idézték a konvergenciaprogramot, amelyben az alábbi szerepel: "A költségvetési szektor létszámleépítésének áthúzódó hatása némileg érzékelhető lesz még 2008-ban is", illetve "2008-ra (...) további három ezer fős csökkenés prognosztizálható".

A közszféra létszáma jelenleg hozzávetőlegesen 730 ezer fő, ami a 2003-as évhez viszonyítva 90 ezer fős, a 2006. év végén foglalkoztatottak számához viszonyítva pedig 50 ezer fős csökkést jelent - áll a közleményben.
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter