Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 13 éve

Lemondott a BAA vezérigazgatója

A Financial Times értesülései szerint csütörtökön lemondott posztjáról a Budapest Airportot üzemeltető angol BAA repülőtér-üzemeltető cég vezérigazgatója, Mike Clasper.

Lemondott posztjáról Mike Clasper a magyar Budapest Airportot üzemeltető brit BAA repülőtér-üzemeltető cégének vezérigazgatója. A Financial Times értesülései szerint Clasper úgy nyilatkozott, hogy nem akar "egy külföldi cég nagy-britanniai leányvállalatának vezetője lenni". Mindezt azok után mondta, hogy kiderült, az általa élesen kritizált spanyol Ferrovial építőipari vállalat Budapest Airportra irányuló akvizíciós kísérlete mégis sikerrel zárult.

A szakember 2003 óta látta el a BAA vezérigazgatói posztját és tavaly decembere óta igyekezett a magyarországi terjeszkedés értéknövelő hatásával érvelve lebeszélni a BAA részvényeseit, hogy eladják részvényeiket a Ferrovial-nak. Szerinte "sem az idő sem pedig az ajánlott vételi ár nem volt megfelelő" a Budapest Airport Ferrovial-nak történő értékesítésére, ám a részvényesek a májusban nyilvánosságra hozott 31 oldalas szakmai indoklása ellenére is elfogadták a spanyolok ajánlatát.

Clasper mind a mai napig tartotta magát ahhoz az üzleti elképzeléshez, hogy a londoni reptérhez hasonlóan "Magyarország Heathrow-jának" birtoklásával a BAA külföldi repülőtér-üzemeltető üzletágát sikeresen megháromszorozta. Az általa többször is kiemelkedő üzleti értékként hangoztatott Budapest Airport spanyol értékesítésével azonban nem tudta összeegyeztetni szakmai pályafutását, ezért kényszerült a lemondásra - adta hírül az eBroker.
Follow hrportal_hu on Twitter