Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Lemondtak az ELTE hallgatói vezetői a nemi erőszak miatt

Feloszlott az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara (ELTE ÁJK) hallgatói önkormányzatának teljes küldöttgyűlése és elnöksége - közölte a kar hallgatói önkormányzata.

A közlemény szerint az ELTE ÁJK hallgatói önkormányzatának küldöttgyűlése és elnöksége az október 4-ig írásban nyilatkozó tisztségviselők lemondó nyilatkozata alapján feloszlott. (A korábbi közlés szerint a kar hallgatói önkormányzata által szeptember 29-én kiírt küldöttgyűlési választások alapján október 15-én megkezdődik a részönkormányzat teljes megújítása.)

Mint írták, a mindenkori ELTE ÁJK hök nevében sajnálatukat fejezik ki, és támogatásukról biztosítják azokat, akiket a napokban nyilvánosságra került események kapcsán sérelem ért. Bíznak abban, hogy a hallgatói önkormányzatok működése és a hallgatói rendezvények szervezése kapcsán, valamennyi érintettel együttműködve, sikerül olyan feltételeket kialakítani, hogy ilyen eset a ne ismétlődhessen meg.

Egyúttal reményüket fejezik ki, hogy a megindult vizsgálatok megnyugtatóan tisztázni fogják a történteket, és ha megállapítható bárki tényleges felelőssége, akkor megfelelő szankciókat alkalmaznak. Ennek érdekében maguk is együttműködnek a szükséges vizsgálatokban - jelezték.

A közleményben az olvasható: a kar hallgatói önkormányzatának feloszlott küldöttgyűlése és elnökségének tagjai meg vannak győződve arról, hogy a küldöttgyűlési választásokon a hallgatók a demokratikus normáknak megfelelő választáson megfelelő döntést fognak hozni, és a választásokat követő tisztújításon új, megerősített legitimációjú hallgatói önkormányzat kezdheti meg működését.

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája pénteken azonnali hatállyal lemondásra szólította fel az ELTE gólyatáboraiban történt erőszakos cselekményekben érintett kari hallgatói vezetőket. Az aznap tartott hallgatói önkormányzati ülések után az intézmény tanító- és óvóképző karának hök-elnöke lemondott, és "visszahívta elnökségének tagjait", az állam- és jogtudományi kar hallgatói önkormányzatának elnöksége pedig benyújtotta lemondását. Az egyetem jogi karának dékánja eközben feljelentést tett, és nem járul hozzá a jövőben kari gólyatáborok szervezéséhez.

Aáry-Tamás Lajos, az oktatási jogok biztosa pénteken arról nyilatkozott az MTI-nek, hogy várhatóan három hét múlva lesznek eredményei az országos átfogó vizsgálatnak. Elmondta: több évre visszamenőleg kért információkat az egyetemi vezetőktől és a hallgatói szervezetektől.

Az ELTE rektora szeptember közepén kari szinten már fegyelmi eljárásokat indított az intézmény két idei gólyatáborában történtek miatt; több esetben a legsúlyosabb büntetés, azaz a hallgatói jogviszony megszűnése sem kizárt. Ezek az eljárások még tartanak.

Augusztus végén megerőszakoltak egy lányt az ELTE fonyódligeti gólyatáborában.
  • 2021.08.10 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2021.08.28Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
  • 2021.09.23HR Basic Sajátítsd el évek helyett 12 napban az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! HR gondolkodás e-learning videókkal, esettanulmányokkal, testre szabva gyakorlatorientáltan. Részletek Jegyek
  • 2021.09.28Kötelező visszaélés-bejelentési rendszer bevezetése, alkalmazása Az EU 2019/1937 sz. irányelve új kötelezettséget ír elő. Visszaélés-bejelentési rendszert kell alkalmazni. Minden 50 fő feletti munkavállalót foglalkoztató vállalkozásnak, továbbá a közszférában működő szervezetnek kötelező lesz visszaélés bejelentési rendszert kialakítania és működtetnie. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Új igazgató a L.A.C. Holding Zrt logisztikai igazgatóságánál

Személyi változásokat jelentettek be az L.A.C. Holding Zrt.-nél. Teljes cikk

Mától nem Jeff Bezos az Amazon vezérigazgatója

Az üzletembert Andy Jassy váltja a vállalt élén. Teljes cikk

Új vezető a Telenor Magyarország digitális termékekért felelős igazgatóságánál

2021 júniusától Pomezanski Máté irányítja a Telenor Magyarország digitális termékekért felelős igazgatóságát. Az új igazgató 6 éve dolgozik a vállalatnál. Teljes cikk