Megjelent: 13 éve

Lengyelország: az orvosok miatt kell a kórházakat bezárni

Zbigniew Religa egészségügyi miniszter szerint a lengyel orvosok sztrájkja miatt a kórházak képtelenek kitermelni költségeiket, így több kórház csődbe mehet, bár ezzel nyilván a sztrájkolók is tisztában vannak - adta hírül a Napi Gazdaság.

A híres szívsebész azonban ennek kifejezetten örül, a jobboldali egészségügyi törekvések ugyanis pont ezt szorgalmazzák. Nézeteik szerint például Sziléziában túl sok a kórház, mert a szocializmusban a magasabb rangú pártkatonák kijárták, hogy minden kisvárosnak legyen saját, nagy kórháza. Csakhogy mai szemmel nézve ezek az intézmények gazdaságtalanok, s mihamarabb be kell zárni, vagy elfekvőkké kell alakítani őket.

A felszámolandó intézmények listáján szerepel a lódzi lengyel anyák egészségvédelmi központja, amely a miniszter szerint a hetvenes évek értelmetlen kolosszusa, s egyáltalán nem felel meg a jelenlegi igényeknek. Túlélését legfeljebb a lódzi orvosegyetemhez való csatolásában látják.

Religa közölte továbbá, hogy ősszel folytatják a tárgyalásokat a sztrájkoló egészségügyi dolgozókkal, de pénz hiányában szó sem lehet idén fizetésemelésről, legfeljebb majd jövőre, akkor is maximum 15 százalékról.

A néhány hete tüdőrák miatt operált Religa őszig mindenképpen hivatalban kíván maradni, mivel az egészségügyi hozzájárulás felemelését csakis így látja biztosítottnak, ami szerinte az egyetlen üdvözítő út a lengyel egészségügy megmentésére. A kormány azonban nem osztja ezt az elképzelést, így ha megbukik a miniszter javaslata, azonnal benyújtja lemondását - olvasható a Napi Gazdaságban.
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter