Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

LMP: A Hankooknak együtt kell működnie a szakszervezettel

Az LMP elfogadhatatlannak tartja, hogy a Hankook abroncsgyár vezetése nem hajlandó együttműködni a vegyipari dolgozók szakszervezetével annak érdekében, hogy a június 4-i tragikus baleset után balesetvédelmi feltáró bizottság jöjjön létre a cégnél - írta a párt három politikusa az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményben.

A Hankook Tire rácalmási gyárában egy 23 éves fiatalember június 4-én karbantartási munkálatok közben szenvedett halálos balesetet.

Scheiring Gábor és Szél Bernadett parlamenti, valamint Szabó Zsolt dunaújvárosi önkormányzati képviselők kommünikéjükben kijelentik: az LMP a haláleset miatt indokoltnak tartja a rendkívüli munkavédelmi felülvizsgálatot a kiemelt beruházásokról szóló jogszabályok alapján gyorsított eljárásban engedélyezett üzemeknél.

Fontosnak nevezik, hogy biztosítsák az érdemi szakszervezeti képviselet és érdekérvényesítés lehetőségét. Emellett elfogadhatatlannak tartják, hogy a gyár vezetése nem hajlandó együttműködni a vegyipari dolgozók szakszervezetével abban, hogy a június 4-i tragikus baleset után balesetvédelmi feltáró bizottság jöjjön létre a hasonló esetek megelőzésére.

Az LMP emlékeztet arra is, hogy a kormány tavaly év végével összevont három munkaügyi intézményt, és ez a lépés érintette az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőséget is. Hangsúlyozzák, hogy a munkavédelmi felügyelőségek felügyelői létszáma számottevően csökkent, ezért felszólították a kormányt, hogy készítsen utólagos értékelést arról, hogy az intézményi összevonás és elbocsátás miként befolyásolta a munkabiztonsági szabályok betartatását.
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Meghosszabbodik a hitelmoratórium a munkanélküliek és a közfoglalkoztatottak számára

A háztartásoknak nyújtott hitelmoratóriumot bizonyos társadalmi csoportok esetében 2021. január 1-jétől további hat hónapig meghosszabbítják -... Teljes cikk

Ismét 4,5 millió felett van a foglalkoztatottak száma

Július óta folyamatosan csökken a munkanélküliek száma - derül ki a KSH adataiból. Teljes cikk

Orbán Viktor: ismét munkaerőhiányra kell felkészülni

A miniszterelnök szerint a külföldiekre alapozott budapesti turizmus szenvedni fog. Teljes cikk