Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

LMP: A Hankooknak együtt kell működnie a szakszervezettel

Az LMP elfogadhatatlannak tartja, hogy a Hankook abroncsgyár vezetése nem hajlandó együttműködni a vegyipari dolgozók szakszervezetével annak érdekében, hogy a június 4-i tragikus baleset után balesetvédelmi feltáró bizottság jöjjön létre a cégnél - írta a párt három politikusa az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményben.

A Hankook Tire rácalmási gyárában egy 23 éves fiatalember június 4-én karbantartási munkálatok közben szenvedett halálos balesetet.

Scheiring Gábor és Szél Bernadett parlamenti, valamint Szabó Zsolt dunaújvárosi önkormányzati képviselők kommünikéjükben kijelentik: az LMP a haláleset miatt indokoltnak tartja a rendkívüli munkavédelmi felülvizsgálatot a kiemelt beruházásokról szóló jogszabályok alapján gyorsított eljárásban engedélyezett üzemeknél.

Fontosnak nevezik, hogy biztosítsák az érdemi szakszervezeti képviselet és érdekérvényesítés lehetőségét. Emellett elfogadhatatlannak tartják, hogy a gyár vezetése nem hajlandó együttműködni a vegyipari dolgozók szakszervezetével abban, hogy a június 4-i tragikus baleset után balesetvédelmi feltáró bizottság jöjjön létre a hasonló esetek megelőzésére.

Az LMP emlékeztet arra is, hogy a kormány tavaly év végével összevont három munkaügyi intézményt, és ez a lépés érintette az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőséget is. Hangsúlyozzák, hogy a munkavédelmi felügyelőségek felügyelői létszáma számottevően csökkent, ezért felszólították a kormányt, hogy készítsen utólagos értékelést arról, hogy az intézményi összevonás és elbocsátás miként befolyásolta a munkabiztonsági szabályok betartatását.
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Országos Vérellátó Szolgálat: Nem tiltjuk a szájmaszk használatát a dolgozóknak

Az Országos Vérellátó Szolgálat közleménye szerint nem tiltották dolgozóiknak a maszk használatát. Teljes cikk

NAV: Erre kell figyelnie annak, aki fizetés nélküli szabadságon van

Közleményt adott ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a fizetés nélküli szabadságon lévő dolgozók számára. Teljes cikk

Így alkalmazkodnak a járvány okozta helyzethez a magyar vállalkozók

Van olyan gyár, ahol a leállás mellett döntöttek, a Pásztói piacon csak 65 éven aluliak árusíthatnak. Teljes cikk