Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 2 éve

Magyarok vették át több osztrák síterep hoteleit

Az évek során észrevétlenül magyar vállalkozók kezébe kerültek több osztrák síterep szállodái. Az osztrákok kiöregednek és kivonulnak a turizmusból, a magyaroknak pedig jól jön a lehetőség. Az Index bemutatja a legmenőbb magyar falvakat Murautól Lackenhofig.

Magában Murauban is alig maradt mára osztrák kézen lévő szállás, de mondjuk Mariazellben, Schönberg-Lachtalban is rengeteg a magyar tulajdonú vagy üzemeltetésű ingatlan. A Síelők.hu 150 találatot ad „magyarul is beszélő” ausztriai szállásokra, az Indexkutatásai szerint nagyjából kétharmaduknál magyar tulajdonosig vagy üzemeltetőig vezethetők vissza a megadott adatok vagy a domainbejegyzők.

Hagyják élni a vállalkozókat. Az adóhatóság nem a normálisan működő cégekre száll rá, a politika nem pofázik bele - mondta a lapnak az egyik magyar hoteltulajdonos.

Egy másik vállalkozó, az itthon gázvezetékekkel foglalkozó Radványi Miklós (róla részletesebben a keretesben olvashat) arról beszélt, hogy az ingatlan átalakításánál simán megcsinálhattak olyan dolgokat, amikhez itthon csomó engedélyeztetés kellett volna, ráadásul a tervező mindent elintézett, nekik semmi utánajárásba nem került. Többen említették előnyként a kiszámíthatóságot, a stabil rendszert.


Cikkünk több oldalas! Lapozzon!
1. oldal - Magyarok vették át több osztrák síterep hoteleit
2. oldal - Szükségük van a magyarokra az osztrákonak, és fordítva
Follow hrportal_hu on Twitter