Megjelent: 2 éve

Már most meg kell rendelni a karácsonyi ajándékokat

Úgy tűnhet, hogy még messze a Karácsony, de a Magyar Postánál már most azt javasolják, hogy mindenki rendelje meg a kiszemelt ajándékot, főleg, ha külföldi webáruházból rendel. A tavalyi zűrökből okulva több óvintézkedést is tettek például a kiemelt időszakban több alkalmazottat foglalkoztatnak - írja az inforadio.hu oldal.

A rádiónak Panulin Ildikó a Magyar Posta szóvivője beszélt arról, hogy aki nem szeretne izgulni csomagjának időben való megérkezése miatt az mielőbb, lehetőleg már a napokban rendelje meg a kívánt termékeket.

A szóvivő szerint főleg azokkal az elsősorban Kínából rendelt tárgyakkal van a gond, amiket levélként adnak fel. Ugyanis ezeknek a kézbesítési ideje jóval több: külföldről 20-50, kiemelt időszakokban, és ilyen a karácsony előtti, 30-60 nap. Ez azt jelenti, hogy legkésőbb október közepéig meg kell rendelni az ajándékba adandó dolgokat.

"Ha kevés már az idő, akkor azt javaslom, hogy olyan csomagkézbesítési szolgáltatást rendeljenek, amelyhez nyomkövetés is társul" - mondta az InfoRádiónak Panulin Ildikó.

A szóvivő szerint érdemes csomagként kérni a kívánt dolgot, ez esetben országon belül pár nap a szállítás, külföldről is csak két hét.

"Mindent megteszünk azért, hogy mindenki megkapja időben a csomagját" - mondta a szóvivő. Nyilatkozata szerint ennek érdekében több intézkedést is hoztak: több alkalmazottat foglalkoztatnak a kiemelt időszakban, bővítik a csomagautomaták rekeszeinek számát, logisztikai-csomagfeldolgozási kapacitásukat növelik, novembertől 12 városban ideiglenes csomagátvevő helyeket létesítenek.

Fotó: Pixabay
inforadio.hu

  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
  • 2020.02.20recruiTECH Idén minden eddiginél erősebb programmal, számos külföldi (IRL, UK, PL) és hazai előadóval indítjuk útjára a recruiTECH, 2020.02.20-i eseményünket! Várjuk szeretettel a toborzási szakma színe-javát, és mindenkit, aki felelősséget érez a tehetségek megtalálásában. Részletek Jegyek
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter